freestyle

Forum - Vetercek.com

Tema: Lastna vremenska postaja

jaka87    [ 5 year ago]

Hvala za ponudbo.

Sem danes bil v kammu in sem dobil vsee objemke in šravfe. Fotr je pa podrejal še ene ploščice, ki jih bomo dali na notranji in zunanji strani ohišja.  Je rekel da tako kot sem jaz hoto bi se samo dotaknil in bi škatla stran padla. Pravi da zdej pa to bo v redu tko da mislim da bo ok. Se je tolk potrudu da sm reku da ga skor morm oment ko bom zahvale pisal.

Luka je tudi danes nabavil material, jaz sem naspajkal manjkajoče dele in preveril če dela. Načeloma smo prpravljen razn če nismo. 

Kokr so mi še vse stvari ta tedn narobe, je začelo it danes na boljš tako da upam da bomo mel podatke od nedelje naprej...

jaka87    [ 5 year ago]

Aja kar se tiče inoxa sm jaz tud mislo, da je vsen če bi dal jeklo pa pač rjavi pa me je potem fotr čist skritiziral, da to ni za nikamor da bo to sredi vode v 3 letih fuč. Luka se je pa tud kar strinjal, tako da smo kar pri tem ostali. Pa tud cenovno ni neke hude razlike. Bla je opcija da bi dobil tud neki češki jambor samo smo tudi to varianto opustili. 

Tko da postavk je inox 316 jambor pa navadn inox. Nič hudega če mal rjavi bo še manj uporaben zgledal :)

Luche    [ 5 year ago]

Ma tud jambor je 316ka, bomo vsaj mirno spali! Dokler ga ne odnesejo cigani, navdusenci za vreme😀. V glavi sem sel skoz cel postopek montaže, upam, da imam vse, spakiral sem tudi kar ne rabim, ampak take so montaže na terenu...v nedeljo gre zares! Aku stemarca mi ne sme past u vodo:)

Rekreator    [ 5 year ago]

Kapo dol fotru. Hvala Bogu za Fotre in Dedce, k vejo, kva zanima njihove mulce in reagirajo na to.

jaka87    [ 5 year ago]

V začetku leta, se javita Oliver in Luka, da bi onadva postavila postajo v Sv. Umagu in če vem za kako pametno postajo na SIM kartico. Iščem in vidim da ni kaj dosti izbire so vse precej drage. Nekaj sem gledal po netu in prišel na idejo, da bi mogoče se kar sam lotil saj po mojih izračunih ni nekih hudih stroškov, ki bi upravičili visoke cene postaj. Tako se je začelo. Potem sem začel nabavjlati material in testirati.

Na pomoč mi je priskočil Tadej (Xp-ert) ki je za razliko od mene expert za elektroniko. Okromno je pomagal pri izbiri komponent, ter tudi zrisal vezje, ki sem ga dal v izdelavo, ter dal še ene predlogle glede kode. Brez njega, bi porabil več časa, denarja, predvsem bi moral vsaj 3-5 vezij naročiti, da bi pogruntal za kaj se gre... Poleg tega so v vremenskem društvu Zevs vzeli njegovo vezje za osnovo pri gradnji svoje postaje. FUL HVALA!

Nato je nastopil Oliver, ki je poskrbel da se postaja postavlja v okviru jadralnega kluba Umag, da ne bo kak mednarodni incident :) Zmenil se je z domačini tako da ni noben težil ko smo postavljali. Brez njega najbrž nebi postavljali na tej lokaciji.  FUL HVALA!

Potem pa je Luka (Luche) (in tudi njegov brat Šimen) priskrbel dele za postavitev postaje zvrtal luknje v beton postavil jambor in pritrdil postajo. Jaz sem bil danes bolj statist, me je pa vseeno kar fajn opeklo, saj smo začeli ob 9 končali pa mal čez 13. Brez njiju nebi bil bila postaja na tako trdnih tleh in nebi stala tako pokonci. Luka je rekel, da bo tudi prispeval nekaj financ za izgradnjo, ostalo bomo pa pokrili iz sponzorskih sredstev. Obračun naredimo še naknadno bom pa javil kako stojijo stvari in če je možno da letos še kako postavimo (Izola). V glavnem Luka in Šimen  FUL HVALA!

Hvala tudi fotru, ki je zadnje momente brez godrnjanja podrejal dela za montažo škatle na drog tako da že pol dneva stoji skupaj

Seveda hvala tudi ostalim za moralno podporo in manjše nasvete ter seveda sponzorjem, ki nas podpirajo in omogočajo napredek. FUL HVALA!


Še moja izkušnja te dni... Moram reči da sem bil kar na trnih. Najprej sem ponesreči skuril vezje ki je bilo pripravljeno in popolnoma testirano, tako da je bilo treba na hitro izdelat novega, ki je šel ven komaj testiran. Včeraj sem potem pulil lase, zakaj ni delalo ker sem gor priklopil prazno baterijo in začuda ni delalo, potem sem krajšal kabel za anemometer in narobe obrnil konektor. Skratka kar veliko stvari je šlo narobe. Potem pa še danes.... Luka in Šimen sta brez večjih težav oddlelala svoje ampak postaja ni htela ubogat. Nakaj smo probavali, nakar ni šlo drugače, kot snet dol priklopit na računalnik in pogledat zakaj zdej ne dela 5 min nazaj pa je. Skratka ugotovil sem da je signal vendar pa ne "požene" 2G. Doma je delalo celo v stanovanju, v Savudriji tudi brez problema tam pa zavraga ne! Samo sreča, da sem imel pol štacune sabo, med drugim tudi zunanjo anteno, tako da smo zvrtali ohišje in jo namestili. Malo me je stiskalo in sem že mel občutek da danes ne bo nič. Na koncu se je izšlo in postaja kar dobro deluje ter redno pošilja podatke. Trenutno ponoči na pol ure podnevi pa na 5min. 

Skratka danes sem se veliko naučil, predvsem pa ugotovil da se precej stvari da še izboljšat. Čist drugo je če montiraš sebi na vrt ali pa če je treba 4m štango nest sredi morja. Naslednjič bo bolje in (upam) lažje.


Da nam nebi bilo prelahko se je že pojavil prvi hrošč. In sicer včasih se pojavi precej visoka hitrost v sunkih. Že razmišljam kako odpraviti težavo in mislim da imam rešitev, bo pa treba malo potestirat. Najbrž je problem v čistosti signala anemometra, in ga je potrebno "očistiti" z večjim uporom in kondenzatorejm. Bom spet mal Tadeju zagnjavi, zdaj mu že nisem nekaj časa težil :)


slashrsm    [ 5 year ago]

Bravo Jaka in ekipa!

Rekreator    [ 5 year ago]

Čestitam!

Strani: 1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   
Navodila

© jaka_87
Spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo boljše uporabniške izkušnje, optimizacijo prikaza prilagojenih vsebin in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani se strinjate z uporabo piškotkov.