flikka

Forum - Vetercek.com

Tema: Lastna vremenska postaja

Xp-ert    [ 5 year ago]

Jaka, bravo. Vsaka čast. To kar si ti spravil skupaj, ni sposobnih narediti 75% študentov elektronike v Sloveniji.

Izbira lokacije za prvo postajo se mi zdi tudi zelo pogumna, tako da držim pesti, da bo delovala čim dlje. Se pa prijavim za pomoč pri v2.0 in reševanju težav s sunki.

jaka87    [ 5 year ago]

Sem te prehitel, sem ti že poslal eno porcijo vprašanj pred kako urco na mail :)

Tudi jaz vidim da smo bili kar pogumni pri lokaciji. No bomo pa tolk bolj razmišljali da nebo treba tolkrat rihtat. V bistvu bi verjetno še najbolj zaleglo, če bi šel v vodo jaz namesto Luka ki je šel do sedaj.

matjazce    [ 5 year ago]

Bravo Jaka in ekipa. 

Moja izkušnja je taka da se zalomi pri dovoljenju za postavitev postaje. Prosil sem podjetje, da bi postajo namestili na njihov steber, na katerem je že sončna celica in elektro omara. Razložil sem jim, da je postaja avtonomna... Odgovor je bil, da ne, ker jim dobavitelj opreme na stebru ne bo dal garancije!!! Za postavitev svojega stebra pa bi od nas najverjetneje zahtevali gradbeno dovoljenje.

Zato, kapo dol ekipa, ker dober tim da lepe rezultate.

Luche    [ 5 year ago]

Hrabrim gre sreča naproti! :)

jaka87    [ 5 year ago]

Kot že rečeno mi je uspelo posodobiti postajo. Žal je pri tem nekaj nagajal temperaturni senzor in sem ga moral odklopiti. La licu mesta sem tudi ugotovil da v kolikor le-ta ne dela ali ni povezan se celotna postaja sesuje. To softwersko pomanjkljivost sem ravno odpravil in ob naslednji posodobitvi bomo uredili še to.

Glede sunkov sem naredil manjši popravek vendar pa pričakovano to v celoti ni odpravilo težave. V naslednjih dneh dobim nov anemometer in začnemo debugat...


Za sedaj pa velja. V kolikor meritev vsebuje tako povprečno hitrost kot tudi sunke je ta 100% točna. V kolikor kaže da so sunki 0 potem je 1 izmed 20 meritev napačna. V tem primeru je sama povprečna hitrost višja od realne za cca 1-2 vozla. 


jaka87    [ 5 year ago]

Sedaj mi je pa končno ratalo popravit težavo z sunki. V bistvu je bil čist brezvezen bug. Arduino podpira "sleep mode" za 15 ms, 30 ms, 60 ms, 120 ms, 250 ms, 500 ms, 1 s, 2 s, 4 s, 8 s, in za skoz. No jaz sm uporabil en library, kjer lahko nastaviš poljubno kolk časa gre v sleep. Ker pa so hardverske možnosti samo te naštete, je potem moral nekako kombinirati tako da se je arduino na hitro zbudil in šel nazaj v sleep ker sem mel naštimano recimo 10s. Tukaj zgleda občasno pride do motenj in pomeri več kot je v resnici. 

Sedaj sem pa doma probal z novim library-jem in dela tako kot mora. SIcer na morje nekaj časa ne bom šel tako da ne vem kdaj bomo to updejtal na postaji, ampak važno da naslednjič bo.

Samo merjenje hitrosti sem mislil pustit na miru tako kot je da šteje obrate v določenem intervali, pa me moj OCB nekako ne pusti na miru, tako da morda jutri probam spisat še scripto ki za račun hitrosti uporablja čas med pulzi. 

Luche    [ 5 year ago]

O, super, Jaka! Jaz bom drug vikend v Špini, če ti to kaj pomeni... Lahko snamem postajo ali pa našraufam kar mi  daš za sabo!

A temperaturne senzorje moraš pa hekat on site?

Strani: 1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   
Navodila

© jaka_87
Spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo boljše uporabniške izkušnje, optimizacijo prikaza prilagojenih vsebin in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani se strinjate z uporabo piškotkov.