CHAT
Prijava    Registracija
2 day ago   krizaj64

danes na rtvslo link

3 day ago   tadebu

@MTB, pozabil si , da po plavanju skoči še na tenis ( nočno - 12 urc )

3 day ago   Surfer2009

Samo na temo Severne foilov dodajam, da Severne ima od letos svoje foile, ki so za zdaj samo alu! Imajo pa v bodočnosti v planu tudi izdelavo karbonskih! Predstavljeni so bili na IQ-foil svetovnem prvenstvu v Švici - Silvaplana! Samo kot zanimivost!

3 day ago   MTB

Na Voglu je videti lepa sapica do 37.5 kt, razočaran bom, če KRSURF danes ne izkoristi quad-tricka: turno, tek, surf in za konec še plavanje

3 day ago   Igor

moses se je preimenoval v sabfoil

4 day ago   miki101

Gastra in Severne ne delata foilov. Pac imata zunanje dobavitelje, rebranding in gremo, da imata celo ponudbo. Jih še nisem videl na vodi, ne tu ne v tujini. Pomisli, kaj vozijo tisti, ki znajo foilat. Starbord in moses, doma pa je sigurno ok Recharge in verjetno novi Bug. Recharga ima Polajnar, Bug Erženi. Ostali Starbord im Moses. Pomisli še , kaj furajo tvoji frendi. Ker, če znajo foilat ti lahko pomagajo kaj nastavit. Jaz glasujem za Mosrsa imam pa tudi starborda IQ alu in je super.

5 day ago   KRSURF

pr ns je vod zmrznla 😄 pri 40cm namest knts je tud lepo rajdat ⛷ po prelepih Gorenjskih strminah, tko da že štejem od začetka 2 turni 2 teka, ekipa lp vsema, če bo pa kak dobr vikend pa še zmeraj 🏄‍♂️🌊

5 day ago   MTB

Če malo teoretiziram (izkušnje imam samo z race foili): pri Severne modelu mi je všeč večje krilo (več lifta) in to, da je postavljeno bližje mastu zaradi boljše togosti. GA ima manjše krilo (manj lifta) in to kompenzira s postavitvijo bolj naprej (več vzvoda in posledično vzgona). O občutkih oz. primerjavah med vožnjo lahko samo ugibam, tako da poglej kak review. Zgrešil verjetno ne boš z nobenim, sam sem se učil na zahtevnem NP karbonskem race foilu s kratkim trupom in je prav tako šlo speljati v enem dnevu. Ko zalaufa, pa je npr. bistveno hitrejši od freeride modelov, so pa manevri težji.

5 day ago   peter3301

Zanimiva razprava, vendar še vedno nisem dobil odgovora, če je kdo že vozil GA hibryd 1200 ali Severne redwing 1400. So res tako redki ali so ljudje z mislimi že pri zimskih radostih?

5 day ago   milko49

link

5 day ago   tadebu

Ne, ne najboljše je poceni !!! Samo da je !

5 day ago   tadebu

Ne, ne najboljše je pocwni !!! Samo da je !

5 day ago   blaz57

Je pa razlika se učit se na cenejšem foilu ali pa dražjem...Napredek je na kvalitetnejšem hitrejši in lažji... saj pr kite foilu je tako... tud ta segment je pametno vkalkulirat...

5 day ago   markopa

Ne pozabit Recharge-a pokukat pri nakupu foila...

5 day ago   peter3301

Se strinjam z vsem zapisanim, edino s cenovno primerjavo ne. GA hibryd se dobi za 750€, Severne redwing za slabih 900€, BUG freeride pa je 1500€. Za prvi foil, ko še ne veš točno, kako in kaj, pa so to že občutne razlike v ceni. Problem je, ker na tržišču še skoraj ni ponudbe rabljenih (beri cenejših) foilov. Tudi pri surfanju smo običajno pričeli z rabljeno opremo in potem nadgrajevali glede na zanje in zmožnostmi z boljšo.

5 day ago   Surfer2009

Ekipa Eržen vozi Bug foil in se nam odlično obnese! V bistvu modeli, ki so predstavljeni spodaj v linku predstavljajo velik korak naprej in zadovlijo manj in tudi zahtevne uporabnike! Prednost slovenskega proizvajalca je, ker je v primiru kakršnih koli težav (npr. poškodbe foila pri uporabi) zelo odziven in se zmerom najde rešitev! Tudi cenovno je Bug-foil precej bolj ugoden in dostopen! Priporočamo!

6 day ago   Mathos

Kaj pa recimo Bug freeride? Skoraj identicne dimenzije kot redwing. Pa se slovenski proizvod je ... Ima kdo s tem kaj izkusenj? link

6 day ago   peter3301

Odločam se za nakup foila. Niham med GA hibryd 1200 in Severne redwing 1400. Imam 70 kg in nekaj malega izkušenj s foilom, skratka začetnik. Ali ima kdo kakšne izkušnje z omenjenima foiloma? Vsak nasvet bo dobrodošel. Hvala

1 week ago   MTB

@Surfer2009, malo seveda trollam, ker se mi zdi teh olimpijskih 5 kt rahlo za lase privlečenih. Da, luknje 5 kt se preleti z IQ foil opremo, v izmerjenih 5 kt povprečjih dejansko štartati in poleteti, je pa čisto druga pesem, zato pa verjamem, da se tekme začnejo na 7-8 kt povprečij.

1 week ago   Igor

@miki101, jaz sem pa mislu, da foilanje že pokriva zelena zvezdica Je pa verjetno tako šibke vetrove tudi težje napovedat

1 week ago   Surfer2009

No ravno na 5 knot iq tekma ne štarta, moram pa priznat, da je bilo letos kdaj na posameznih delih tekmovalnega polja tudi manj! Običajno se gre na vodo, ko veter doseže 7-8 knots! Takrat se postavi boje za slalom, ko pa veter preseže 10 knot, je pa že v igri up-wind, oziroma kurz!

1 week ago   mem37

Björn Dunkerbeck hits windsurfing top speed of 103.67kph! raztura pri 52 letih

1 week ago   thejan

@Miki če si mene vprašal sem že foilal pa prodal. SLW deska in 9.5 jadro mi je dovolj, čim je manj kot za tako opremo mi je eno samo pumpanje in matranje bilo, če sem se pa pri 15kt lomil s foilom namesto da bi speediral naokoli mi je bil pa izgubljen dan. Pa ne prosim navalit s kontraargumenti, vem da se da s foilom vse in še več in respect vsem ki se ukvarjate s tem ;)

1 week ago   MTB

Bela ali siva zvezdica morda? Vidnost sive s črno obrobo bo verjetno boljša na beli podlagi. Morda tale 💪 emoji, ker je pod 10 kt večinoma kar treba spumpati, ali pa pet olimpijskih krogov za IQ foil 5 kt pogoje 😆 So pa 8-12 kt že "high" wind kitefoil razmere, tam se zabava začne že od izmerjenih 3,6 kt dalje.

1 week ago   blabla

BELA ZVEZDICA - Light wind

1 week ago   miki101

A ti že foilaš?

1 week ago   thejan

Modra je na windguru za mrzlo, to se mi zdi bi zmedo povzročalo....

1 week ago   miki101

Modra zvezdica?

1 week ago   markopa

Ne vem, ce bo delovalo. Nekateri clani KJD Bum znajo leteti, ko ima zvezdica komaj krak ali dva nakazana in se clovek sprasuje ce zakoni fizike delujejo za vse enako ;)

1 week ago   SLO405

Ni problema, samo barvo ali pa obliko določimo in se dogovorimo z web administratorji. Dajmo poskusit...

1 week ago   miki101

Predlagam g. Polajnarju, da uvede novo barvo zvezdice, ki bi pomenila foil pogoje. Recimo 8 do 12 vozlov, ko lahko super foilas, s taveliko slalomco, pa samo oponašaš tovorno ladjo.

1 week ago   krizaj64

prfektna izola včeraj, za 5ke, mraza in drena ni blo - 1x kite, 2x ws.

1 week ago   az

jaka87, me lahko kontaktiraš ob priliki?hvala! az

1 week ago   andrb

Uf, upam da resite

2 week ago   mihi

V zadnjem tednu je bila v Ljubljani poleg ostalih stvari ukradena tudi sledeča WS roba. Glede na to, da so ostale stvari ( kolesa, sup,...) našli tega pa ni bilo zraven se predvideva, da je bilo že prodano. Če kdorkoli kaj zasledi bi bilo super. Neoprenska obleka ion jewel element overknee 3/2 Podaljsek north sails sdm Ppdaljsek rdm Rokavice quicksilver Neoprenski čevlji 38 št 2x Zglob 2x Trapez north sails zenski roza barve Se en neopren Trak neopenski ion za glavo Smernik mistral Vse skupaj je bilo v prozorni škatli

2 week ago   az

Hvala za odgovor (ostalo po mailu).

2 week ago   jaka87

Prvi pogoj je dovoljenje lastnika, upravljalca oz. vsaj neko ustno soglasje da se to sploh sme. Fino je tudi da se določi kontaktna oseba, da gre lahko v primer težav pogledat kaj se dogaja (nekaj znanja elektronike je zaželjeno, ni pa nujno). Dele za postajo z mehanskim anemometerom imam na zalogi, za UZ anemometer (toplo priporočam) pa ob upam nekje do novega leta...Potem je pa treba samo še zbrat sredstva. V Stupicah so šli vsi stroški z veterčkovega sklada, letos pa sem založil tudi precej denarja za komponente in nova vezja, ker se zadeva ves čas razvija tako da z tega vidika letos in najbrž tudi drugo leto ne bo možno financirat novih postaj. Lahko se torej sami organizirate oz. naredimo en link z paypal kampanijo v ta namen in ko se zbere dovolj sredstev lahko to hitro zrihtamo... Več info na mailu...

2 week ago   az

Imam vprasanje za skrbnika: bi želeli postaviti merilno mesto v Miljah - Punta Olmi in v Barkovljah, (podobno kot v Stupicah), kakšen je postopek? Hvala!

2 week ago   SLO405

Čestitam Lina!!

2 week ago   milko49


2 week ago   Surfer2009


2 week ago   Surfer2009

Pwa-Marginane Lina Eržen - women 4.mesto Golito - men 4.mesto Ni kaj dodat💪👑

2 week ago   tadejp

Bravo Lina.. odlično 4. mesto!

2 week ago   lespaje

točno: glede na lastnosti radarja gre za aproksimacijo tokov v zgornjih vodnih masah

2 week ago   SLO405

Ja to je prikaz tokovanja na površini.

2 week ago   jaka87

je to to ? link

2 week ago   SLO405

Načelno so podatki radarja namenjeni beleženju površinskih morskih tokov v Koprskem in Tržaškem zalivu. Bom preveril kako je z javno dostopnimi podatki...

2 week ago   lespaje

JS, dober zaključek. Ali kdo ve, če so na razpolago podatki radarja za opazovanje valov med Piranom in Trstom?

2 week ago   JS

Po več kot desetletju opazovanja razmer, očitno drži, da so najlepši valovi takrat, ko gre voda iz oseke v plimo (proti vetru-burji) in veter ni premočan, da jih poreže. Hidravlika in veter kombinirano ustvarita čudovite razmere. Tokrat sem jih žal zamudil.

2 week ago   MatejVidmar

Pozabljeno včeraj popoldan pri Ribiču...

Navodila

© jaka_87
Spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo boljše uporabniške izkušnje, optimizacijo prikaza prilagojenih vsebin in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani se strinjate z uporabo piškotkov.