starboard

Forum - Vetercek.com

Tema: Lastna vremenska postaja

Luche    [ 5 year ago]

Ja, težka je developerska! Zato se toliko bolj cenimo tvoje delo!

jaka87    [ 5 year ago]

Mal čez pol 11  prideva z Oliverjem na spot. Največji podvig je bil izkopat staro vezje ven iz škatle brez da bi poškodoval kable ker sm zgleda kr dobro zasilikonal. Dam novo vezje, ki sem ga uporabljal doma zadnja 2 meseca. Zamenjam tudi senzor za vodo z tem ki sem ga zalil z epoxyjem. Star ima vidne sledi rje in nebi dolgo zdržal. Vse priklopim... Prvo meritev odda, potem ne več. Lučka utripa češ da bi lahko blo nekaj narobe z napajanjem. Pogledam baterijo, zgleda okej. Nemogoče vse sem testiral. Ne more bit drugega kot temperaturni senzor. Te odklopiva in dela bp. Potem sem priklopil samo senzor za vodo, ki je čisto nov in je delalo.

Strinjava se da pustimo brez temperature zraka, senzor sva pa vsen kar tam pustila. Senzor za vodo je pa na preizkušnji, če bo kaj zezalo gre tud pa pa. Tele temperaturni senzorji so zgleda res kritična točka telih naših postaj. Doma mi sicer dobro delujejo, ampak očitno tu pač ne. Prvega je skurila strela, za tega pa v bistvu ne vem kaj bi lahko blo. Od sedaj bom vse temperaturne senzorje delal sam, da vsaj vem kako je narejeno. 

Skratka upam da bo sedaj mir... Hvala Oliverju za pomoč...


thejan    [ 5 year ago]

Bravo, ponovno :) Mogoče samo ena preverba, morda banalna - ali ima silikon slučajno kislino? Ker eni silikoni so s kislino proti plesnim vendar so korozivni in povzročajo rjo.

Sicer pa v večini elektro trgovin prodajajo univerzalne elektro kasete ki so vodoodporne in kable spraviš notri preko uvodnic ki so vodotesne, uvodnice pa prodajajo različnih debelin glede na kabel... vse skupaj je običajno nekaj €. To iz lastnih izkušenj vem da je vodoodporno, enkrat mi je celo padla doza v vodnjak (pri montaži pumpe) pa ko sem ven potegnil je bila suha... Tako da morda samo kot pomislek namesto silikona...

jaka87    [ 5 year ago]

Silikon je brezlkislinski sicer je res no go :) 

Tudi sedaj uporabljam uvodnice, ki dobro tesnijo tako da me vdor vode sploh ne skrbi. Gre bolj za zaščito vezja in konektorjev, ker to je dejansko napol v morju in bi kar hitro začeli rjavet. Pač to so res ekstremni pogoji in zaradi tega rajš nardim kak korak več.


Jutri se morda obeta celo nek jugo, tako da bo zanimivo videt kolk kej dobr kaže v takih pogojih...

thejan    [ 5 year ago]

OK, no saj se mi je zdelo da to zihr veš :)

slashrsm    [ 5 year ago]

Bravo Jaka in Oliver!

jaka87    [ 5 year ago]

Zgleda so tele temperaturni senzorji res ahilova peta... Povsem nov senzor ni preživel tudi ene nevihte. Na srečo se vsaj anemometer kar drži. Torej do nadaljnega merimo samo veter, bomo pa v prihodnje ko bo čas tudi naredili prenapetostne zaščite, za senzorje recimo če crkne tmp da še zmeraj dela postaja. Pa temperaturne senzorje bom tudi sam delal da bo bolj zihr ker teli zgleda niso neki baš...

Hvala Oliverju za posredovanje, da nam je prihranil večdnevni down time!

Strani: 1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   
Navodila

© jaka_87
Spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo boljše uporabniške izkušnje, optimizacijo prikaza prilagojenih vsebin in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani se strinjate z uporabo piškotkov.