freestyle

Forum - Vetercek.com

Tema: Lastna vremenska postaja

jaka87    [ 4 year ago]

Na postaji sv. Ivan sem nastavil daljši interval oddajanja podatkov saj so se pojavile težave z baterijo oz. polnjenjem. Žal sem to pozno videl, tako da je baterija čisto pri koncu... Predvidevam da je težava v sončni celici. Sicer čisto malo fila ampak bistveno manj kot je pred tem oz v primerjavi z Izolsko postajo. 

Lahko da se je celica poškodoval v kakšnem neurju, da je kaj priletelo vanjo, ali pa nas kak galeb sabotira. To da ni nič sonca tudi ne pomaga kaj dosti v tem trenutku... Rezervne dele imam že pripravljene, če bo treba kaj menjat upam da do takrat zdrži pri življenju...

Sicer je postaja delovala brez težav zadnje 3 mesece, tako da mislim da smo hrošče po večini odpravili, kakšna stvar pa zna vsake toliko časa tudi crknit in bo treba pač zamenjat...

jaka87    [ 4 year ago]

Luka je bil včeraj pri postaji in tako kot sem potihem predvideval je bil temperaturni senzor spet ovit okrog štange. To bomo tako rešili, da se bo jasno videlo čemu služi, da ne bo spet kdo hotu "pomagat".

Baterija se je v teh dneh kar dobro napolnila, interval je nastavljen na stare številke, tako da mogoče še ne bo treba posegat...

Luche    [ 4 year ago]

Javi kako jo polni sedaj ko deluje spet s polnim gasom! Sobota bo oblačna, če se bo to kaj poznalo...

Jaz sem v nedeljo zjutraj pripravljen na akcijo!

jaka87    [ 4 year ago]

Danes sem eno zraven druge postavil wifi postajo ter 2G postajo. Zanimalo me je predvsem, če je kakšna razlika v namerjeni povprečni hitrosti med obema postajama, saj wifi meri ves čas, medtem ko ima 2G med dvema meritvama 8 sekund pavze. Razlika je tudi da se wifi poveže na router in odda podatke v nekaj sekundah medtem ko 2G rabi kakih 40-60s. 

Hipoteza je bila, da razlike ne bo ker je v obeh primerih uporabljen mehanski anemometer, ki se še nekaj časa vrti, tudi če zmanjka vetra.. Pri ultrazvočnem, bi morda nameril statistično pomembno razliko, tako pa podatki obeh postaj zelo dobro kolerirata

Wifi postaja - veter 2.34815 KT, sunki 4.84444

2G postaja - veter 2.35106 KT, sunki 4.96382



jaka87    [ 4 year ago]

V karanteni sem si nabavil 3D tiskalnik. Ni dolgo trajalo, da so prišli plani tudi za vremensko postajo. Prvi poskus se je klaverno končal, ker sem vse skupaj nametal tako držalo za sončno celico ter zaščito za temperaturni senzor. No sem hitro ugotovil, da je pri printanju treba upoštevati določene stvari drugače ne bo nč.


V drugem poskusu je šlo boljše. Malo bolj sem razparceliral na posamezne kose in potom zašravfal skup. Nism še ziher če bo to zdržalo 30+ vozlov, oz če bo treba mal ojačat ampak zgleda kar ok. Tolk da bodo v bodoče zgledale postaje malo bolj profesonalno. Barva je tud samo simbolična :)


Luche    [ 4 year ago]

Ohoho! To je pa čist hudo!! Čestitam 

jaka87    [ 3 year ago]

Danes ste lahko opazili, da naše vremenske postaje niso delovale dobre pol dneva. Razlog je težava pri mobilnem operaterju. Do sedaj podobnih težav ni bilo in to je prvi tak incident ko bi operater zatajil. Glede na to da gre za dokaj znano nemško podjetje, ki ga med drugim uporabljajo tudi uporabniki IOT naprav veliko pomembnejših od tele par naših škatel. Operater je ves čas poročal kaj se dogaja, pa tudi sedaj se opravičujejo na fertik in zagotavljajo, da se to ne bo ponovilo več. jaz jim kar verjamem... Glede na to da pri kakšnem mnogo večjem projektu ni podatkov tudi po 2-3 mesece ali več mislim da tele pol dneva ni nek strašen problem...

Zadnje čase glede postaj nisem objavljal prav veliko, kar pa ne pomeni, da se nič ne dogaja (pravzaprav se dogaja zelo veliko)  in v kratkem bom (upam) imel tudi kaj konkretnega za pokazat. Nismo še čisto tam da bi bila postaja povsem avtonomna, da postavimo in potem ni x let potrebno narediti nič (smo pa interval posegov zelo zmanjšali) in mislim  da ni več daleč do popolne avtonomnosti, ko bo treba vsake par let zamenjat le baterijo ter eventuelno sončne celice...


Še mail operaterja...

Dear customer,

we are glad to inform you that the network incident has been fixed and all services are available again. We can confirm that most of the previous data connections have been re-established. If your devices do not automatically re-establish a data connection, they can now be triggered to reconnect.


What happened?

At 07:15 a.m. CET the connection between the Radio Access Network and our core network was broken and the backup system did not work due to a faulty configuration. As a result, all data connections on 2G, 3G, 4G and NB-IoT of your devices were disconnected and no new connections could be established or SMS could be sent. 

Our Incident Management Team immediately started the error analysis. After a short time, the error could be identified, however, a correction of the failure was only possible step by step. After a short time, a small part of all connections could be re-established. However, the recovery of all components turned out to be more complicated than expected, which also meant that the duration of the incident exceeded the acceptable limits. 

After correcting the configuration on the backup system, the connection setup was throttled by various protective mechanisms in order to restart the network in an orchestrated manner.

At 06:00 p.m. CET, all components between the Radio Access Network and our core network could be restored to standard, making all services available again.

Currently we are still analysing the circumstances that led to this failure and where the errors in the backup system resulted from. We will of course derive the necessary steps and optimize the backup system.

We kindly ask for your understanding and regret the inconvenience you have experienced.

Strani: 1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   
Navodila

© jaka_87
Spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo boljše uporabniške izkušnje, optimizacijo prikaza prilagojenih vsebin in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani se strinjate z uporabo piškotkov.