recharge

Forum - Vetercek.com

Tema: Lastna vremenska postaja

slashrsm    [ 5 year ago]

Bravo Jaka!

u238    [ 5 year ago]

Onda me zovni kad bude trebalo kopat/zavarit nosac/stup, betonirat... ;)

jaka87    [ 5 year ago]

Koda je na githubu https://github.com/jaka87/vetercek_WS/ če bi kdo kaj prečekiral, predlagal izboljšave....

jaka87    [ 5 year ago]

Po enem tednu je postaja porabila cca 30% baterije. Ni tolk mal ampak glede na to da bo kapaciteta baterije potem višja ter da bo še sončna celica bi znal bit OK. 

Zanimivo je to da je bilo za prenos podatkov porabljeno le 3 MB. Sem pričakoval da bo bistveno več, ker operaterji malo zaokrožijo te stvari.


Za SLO to pomeni da je najboljša opcija BOB 4 cente  ---> 12 MB * 0,04€ = 0,5€ na mesec

za HR to pomeni da je (verjetno) najboljša opcija SIMPA internet S (100MB)  ---> 10 HRK = 1,3 € na mesec


Prej sem razmišljal, da naredil še eno verzijo, z WIFI (namesto SIM) + solarno napajanje ampak pri takih cenah se pomoje ne splača s tem komplicirat. Tako da bom verjetno naredil le še eno opcijo z WIFI + napajanje na štrom preko USB. 


jaka87    [ 5 year ago]

Malo se je še zatanknilo pri izgradnji montažnega stebra in podnožja za postajo. Ugotovili smo, da je stroškovno to lahko kar velik zalogaj, tako da smo malo spremenili prvotni načrt montaže. 

Išče se kak star jambor, ki bi služil kot montažni drog. Luche pravi, bolj je češki boljše je. Beri manj karbona :) Podnožje bi vseeno naredili rostfrei. Če se komu valja kaj podobnega v garaži ali na podstršju bomo veseli...

jaka87    [ 5 year ago]

Ej Luka mal sem spraševal fotra (kao neki en orodjar), če bi dali navadno železo kolk hitr bo fuč. Prav "samo ne seri kupš inox in maš mir". Mi rabmo tam ene 3m in prav da to ni tak strošek. A maš ti kako skico, da pošljem tlele enemu lokalcu, da mi da ponudbo. Vseen ne vem zakaj bi to tolk koštal...


Kaj pa če se nardi recimo kvadraten podstavek 10x10, 4 luknje na vsakem vogalu, in prišravfamo not in čav. Pa magari kako podložko če ne bo čist v vaservago...Tako nekako kot na sliki brez tega zgornjaga dela...


Xp-ert    [ 5 year ago]

Moje pripombe:

Mora biti kovinsko? Kaj pa 3d print - lahko sprintam jaz ker imam printer doma.

Zakaj mora biti inox? Daš malo debelejše jeklo, ki bo pač rjavo, razpadlo pa ziher ne bo.

Če je lahko jeklo lahko tudi zašvasam ta kos cevi na plato in zvrtam 4 luknje. Imam vse orodje doma, kaki kos pleha pa sigurno na firmi kje v kakem kotu leži.

Strani: 1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   
Navodila

© jaka_87
Spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo boljše uporabniške izkušnje, optimizacijo prikaza prilagojenih vsebin in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani se strinjate z uporabo piškotkov.