surfshop

Forum - Vetercek.com

Tema: Lastna vremenska postaja

jaka87    [ 1 year ago]

Kot verjetno že veste smo pred kratkim postavili postajo v Lanterni. Pri tem je bilo kar nekaj izivov.

Na koncu nam je le uspelo najti primerno lokacijo in pridobiti dovoljenje. Prvotno je bil plan samo merjenje burina, na koncu pa se je izkazalo, da z novo lokacijo lahko pokrijemo praktično vse vetrove. Zaradi tega smo se potem odločili za malo bolj komplicirano izvedbo. To je že 3 postaja z ultrazvočnim anemometrom in v prihodnje bo šlo zagotovo v to smer. 

Zaradi pomanjkanja čipov ter ker euro slabo kotira proti dolarju je cena precej višja kot v preteklosti. Še najbolj pa me je presenetila podražitev ogrodja. Malo boljša konstrukcija z posebnega inoxa primernega za slano vodo stane vsaj toliko kot postaja. Zahvaljujoč sponzorjem in donatorjem so stroški sicer pokriti, dvomim pa da nam bo v prihodnje uspelo postaviti 1 postajo letno kar je bil prvotno plan. 

Lani smo postavili tudi 3 postaje za "privat" lastnike. V glavnem gre za prijatelje/znance/klube zato so bile tudi marže od 0 do minimalno, nekaj denarja pa je vseeno tudi na ta način kapnilo v "proračun". V prihodnje je še vedno plan pomagat raznim klubom in posameznikom ki bi radi imeli postaje na svojih lokacijah. Malo sem razmišljal tudi o bolj komercialnem pristopu, saj bi tako lahko naredili še več ampak mislim da bom zaenkrat še preskočil saj mi urnik najbrž ne dopušča se še s tem ukvarjat.

jaka87    [ 2 year ago]

Thx. Za razvoj se nekako pričakuje, da bo šlo dost časa, nisem pa pričakoval da bo toliko komplikacij pri uvozu. Ampak bo že nekako, zdej nekaj zaloge mam še z anemometrom zrihtam in nabavim še ene par kom tolk da imam malo zaloge potem pa akcija.

Če ne drugega vsaj tiste nekaj celic, ki so prišle cele dela super, pa tudi kitajci se vsaj delalo da bodo probal nekaj zrihtat, tako da mogoče ne bom ravno čist popušil...

surfer2    [ 2 year ago]

Ker mi je vetercek dnevna doza in ker te ne morem častit, doniram - le naprej oj le naprej,...! Kapo dol, respekt, HVALA Jaka in ostali.

Rekreator    [ 2 year ago]

Kapo dol za ves trud.

Ja, lahko bi samo pobiral podatke, delal izračune in dodatne predikcije....Tale breaktrough za fizične postaje je pa res "daš del sebe noter"...

 Upam, da se ti čim bolj povrne v evrih, dolarjih in ogromno časa za surfarijo.

 Če ne drgač, naj bo zadovoljstvo, da razveseljuješ surfarje, kajterje in vse kar je evolucija še povzročila.

 Hvala

MTB    [ 2 year ago]

Jeba. Tudi meni je najhujši del tega izgubljen čas in energija, ko gre za reklamacije in šalabajzerstvo pri pošiljkah. Razvoj še gre nekako, birokracija in papirologija pa...

Luche    [ 2 year ago]

Jojj, take stvari ti na koncu poberejo največ energije in živcev...

jaka87    [ 2 year ago]

Od zadnje objave je minilo kar nekaj časa, sem bil pa kar priden. Z Tadejom sva naredila novo vezje z novim chargerjem, ki deluje odlično, nov je tudi čip, ki skrbi za komunikacijo z ultrazvočnim anemometrom zaradi nižje porabe.  Ostalo je nespremenjeno, ker je že sedaj delalo dobro. Novi ultrazvočni anemometer je deloval super in tudi z poraba je bila z nekaj sekund premora med meratvami skoraj na nivoju mehanskega anemometra kar me je pozotivno presenetilo. Seveda sem odkril še 2 buga na softwer-u od anemometra. Enkrat sem ga moral poslati nazaj na kitajsko, sedaj upam da bomo lahko to rešili preko neta v naslednjih tednih. Če ne drugega sem kar zadovoljen z supportom podjetja, ki se redno javlja v roku 24 ur. Nasprotno lahko trdim za alibabo in njihove špedicijske službe. Če nekako prizrem da me ocurijo za neke fiktivne zneske za nevemkakšno posredovanje, mi potem vsaka stran ubriše še uvozni davek, da bo za sigurno. Potem pa vsi valijo krivdo na druge, jaz se pa jezim in prerekam kdo mi bo povrnil preplačilo... 

Danes sem tudi prejel paket sončnih celic, ki sem jih čakal kar 3 mesece. Ves srečen kako bo to super fuino fajn odprem paket in v šoku ugotovim, da je 43/50 celic poškodovanih. Jah nič izgleda da bo treba se še s temi prerekati. Nema Mujo sreče. 

Ob takih dnevih se potem vprašam, kaj hudiča mi je bilo tega treba...

Strani: 1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   
Navodila

© jaka_87
Spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo boljše uporabniške izkušnje, optimizacijo prikaza prilagojenih vsebin in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani se strinjate z uporabo piškotkov.