Forum - Vetercek.com

Tema: Lastna vremenska postaja

jaka87    [ 4 week ago]

Hvala Luka, ker si tačas ko sem onesposobljen prevzel vzdrževanje. Upam da bo temperatura funkcionirala ter predvsem da ne bo izpadov. Z novo verzijo vezja (hvala Tadej) tudi če trešči v tmp senzor naj nebi ogrozilo postaje. Predvsem pa je bil cilj izboljšat delovanje v slabem vremenu, ko se je postaja večkrat resetirala včasih pa ni bila dosegljiva po več ur.

Sicer je še prezgodaj za kake zaključke ampak današnji dež ji ni prišel do živega. Počakajmo še na kako hujšo nevihto.

Kakorkoli če pogledam nazaj smo v dobre pol leta iz nič postavili funkcionalno zadevo kar se mi zdi kar dober uspeh glede na to da smo vsi amaterji prostovoljci. Kako leto nazaj si nebi upal to napovedat. V prihodnje je plan še bolj stopit na gas 💪

slashrsm    [ 4 week ago]

Bra vo!

Luche    [ 4 week ago]

Sv.Ivan ima nove možgane! V soboto zvečer že v temi sem ga odmontiral, do polnoči uspel zamenjati vezje, seveda z Jakatom na konferenčni zvezi in v nedeljo dopoldne sem montiral jambor že nazaj. Zdaj spet kaže obe temperaturi. Držite pesti!!

slashrsm    [ 2 month ago]

5 vozlov :) Žiga tudi že pri 3.

jaka87    [ 2 month ago]

Zdej ne vem ali misliš za dela nad ali pod vodo ? V vsakem primeru bi za ziher mogoče lahko kake dihalne vaje delal :)


PS: Sedaj testiram nastavitve, da so ob švoh vetru posodobitve redkejše. Naštimal sem recimo če je povprečna hitrost manj kot 7KT se pravi 6.99 in na dol se posodablja na 10 min sicer na 5. Seveda se ta meja in časovni interval lahko spreminjata. Vesel bom kakih komentarjev, to mejo sem nekako izbral glede na svoje potrebre. Pri kolk recimo ratate kajterji pozorni ? 


Luche    [ 2 month ago]

Racunaj name za vodna dela😄

jaka87    [ 2 month ago]

Včeraj sem dobil novo vezje, ki bo upam odpravilo težave s temperaturo. Nadgrajena je tudi koda, tako da naj nebi več prihajalo do težav ob slabem vremenu, oz. vsaj ne bo treba po tem posegat v postajo ampak naj bi se samo rešilo. Temperaturne senzorje sem tudi sam naredil in zaenkrat dobro delajo... Edino malo več dela je sedaj, ko je več komponent za nalotat ampak to bomo že.

Kak teden še testiram, toliko da se še hrbet malo porihta potem pa v akcijo.


Strani: 1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   
Navodila

© jaka_87
Spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo boljše uporabniške izkušnje, optimizacijo prikaza prilagojenih vsebin in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani se strinjate z uporabo piškotkov.