Forum - Vetercek.com

Tema: Lastna vremenska postaja

Luche    [ 5 day ago]

Držim pesti!!!

jaka87    [ 6 day ago]

Danes je končno prišla sončna celica. Me je že kar skrbelo...Sem jo nalepil na aluminjast nosilec in zgleda super. Vezje sem delno zasilikonal v ohišje tko da mam več al man vse pripravljeno. 

Plan je v sredo srfat potem pa ko se umiri pa zamenjat postajo.. Zdej al bo to sreda, četrtek, petek bomo vidl... Upam samo da anemometer dela, ker to bi bil pa res zajeb če ga je strela tud uničla...


Xp-ert    [ 1 week ago]

To je 100% strela. Nič drugega v postaji nima takšne gostote energije, da bi tako skurilo kabel.

Jaka bravo, nov design izgleda res TOP.

jaka87    [ 2 week ago]

Jaz si drugače ne znam razlagat kot tako, ja. Preveč veliko naklučje bi bilo da bi ravno sredi največje nevihte odpovedalo zaradi česa drugega. Žica je od začetka kabla do senzorja povsem zažgana. Tudi notranjost senzorja. 

Ko sem pred časom s testno baterijo po nesreči naredil kratek stik je skurilo malo izolacije enega kabla ter mogoče 0,5 cm žice, tukaj pa je povsem skurjen kabel dolžine 1m. 

slashrsm    [ 2 week ago]

A je možno da je strela skurila senzor?

jaka87    [ 2 week ago]

No postaja je doma. Po podrobnejši analizi ugotavljam da je zunanji temperaturni senzor povsem skurjen in je verjetno povzročil napako na vezju. Samo vezje sicer ni uničeno se je pa resetiralo na tovarniške nastavitve, tako da sem naložil nov program gor.

Prispelo pa je novo vezje, včeraj sem zlotal danes pa testiram na balkonu in zaenkrat super kaže. Montaža je z novimi JST konektorji precej bolj enostavna. Postajo montiram ko bom šel na morje čez cca 7-10dni...


Luche    [ 2 week ago]

O, hudo! Tole pa je zanimivo!

Strani: 1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   
Navodila

© jaka_87
Spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo boljše uporabniške izkušnje, optimizacijo prikaza prilagojenih vsebin in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani se strinjate z uporabo piškotkov.