Forum - Vetercek.com

Tema: Lastna vremenska postaja

slashrsm    [ 4 day ago]

5 vozlov :) Žiga tudi že pri 3.

jaka87    [ 4 day ago]

Zdej ne vem ali misliš za dela nad ali pod vodo ? V vsakem primeru bi za ziher mogoče lahko kake dihalne vaje delal :)


PS: Sedaj testiram nastavitve, da so ob švoh vetru posodobitve redkejše. Naštimal sem recimo če je povprečna hitrost manj kot 7KT se pravi 6.99 in na dol se posodablja na 10 min sicer na 5. Seveda se ta meja in časovni interval lahko spreminjata. Vesel bom kakih komentarjev, to mejo sem nekako izbral glede na svoje potrebre. Pri kolk recimo ratate kajterji pozorni ? 


Luche    [ 7 day ago]

Racunaj name za vodna dela😄

jaka87    [ 7 day ago]

Včeraj sem dobil novo vezje, ki bo upam odpravilo težave s temperaturo. Nadgrajena je tudi koda, tako da naj nebi več prihajalo do težav ob slabem vremenu, oz. vsaj ne bo treba po tem posegat v postajo ampak naj bi se samo rešilo. Temperaturne senzorje sem tudi sam naredil in zaenkrat dobro delajo... Edino malo več dela je sedaj, ko je več komponent za nalotat ampak to bomo že.

Kak teden še testiram, toliko da se še hrbet malo porihta potem pa v akcijo.


jaka87    [ 1 month ago]

Ja se strinjam. Sej sedaj je priklopljen samo anemometer. Senzorja za vodo in zrak sta identična samo da ima ta za vodo še daljši kabel in je bolj privlačen za strele. Do sedaj je skurilo 2 vodna in 2 senzorja za zrak. preden jih bomo ponovno priklopili, bo najprej treba prilagodit vezje da to še naprej dela tudi če pride do kratkega stika na senzorju, ter razmislit kako zaščitit sam senzor da ga ne skuri. Ko bo to lavfalo bomo razmišljali da spet vklopimo temperaturo.


Tako da to mamo čez zimo zdej malo dela. Je pa zanimivo pri meni doma ni nobenih težav, pa je blo tudi več neviht in ni nikoli nič skurilo. Je pa res da ni postaja tako visoko in na samem. Očitno tukaj lokacija igra veliko vlogo...

slashrsm    [ 1 month ago]

Če je temp senzor takšna komplikacija bi jaz razmislil o popolni odstranitvi oz. mogoče prekvalifikaciji v senzor za zrak. Temperatura vode ne niha tako zelo od spota do spota da bi ta podatek tako krvavo potreboval. My 2 c.

jaka87    [ 1 month ago]

Zgleda so tele temperaturni senzorji res ahilova peta... Povsem nov senzor ni preživel tudi ene nevihte. Na srečo se vsaj anemometer kar drži. Torej do nadaljnega merimo samo veter, bomo pa v prihodnje ko bo čas tudi naredili prenapetostne zaščite, za senzorje recimo če crkne tmp da še zmeraj dela postaja. Pa temperaturne senzorje bom tudi sam delal da bo bolj zihr ker teli zgleda niso neki baš...

Hvala Oliverju za posredovanje, da nam je prihranil večdnevni down time!

Strani: 1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   
Navodila

© jaka_87
Spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo boljše uporabniške izkušnje, optimizacijo prikaza prilagojenih vsebin in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani se strinjate z uporabo piškotkov.