flikka

Forum - Vetercek.com

Tema: Novosti na strani

jaka87    [ 6 month ago]

Stran sem prestavil na nov strežnik. Stari je občasno že malo kašljal saj uporablja starejši procesor ter openvz vizualizacijo ki ima svoje pomanjklivosti v primerjavi z KVM. Novi ima AMD EPYC CPU ter kar 4GB rama (prej 1GB) tako da naj bi zadeva funkcionirala.

VPS je imel tudi neke težave z debian 12 tako da sem prešaltal na Almalinux 9.2 in sem pozitivno presenečen. Enostavna namestitev, in prilagoditve. Se vidi da imajo v mislih, da bomo to predvsem za strežnike uporabljal. Malo sem se tudi naveličal posodabljanja vsake 2 leti ker je res dost vseno ali v ozadju računa python 3.9 ali 3.11 itd. Amalinux ima varnostne posodobitve za cca 10 let, edini minus pa je da ne priporočajo nadgradnje med večjimi različicami ampak to itaq ni neka težava sploh sedaj z cloudi ker samo odpreš nov account v miru inštaliraš, preneseš podatke, urediš domeno in popraviš ip. 

V tem času odkar malo hendlam tele strežnike sem se naučil da je treba čimbolj zminimalizirat stvari, ker imaš vse sorte raaznih botov ki se ti poskušajo priklopit na vse živo. Najbolj so me živcirali poskusi hekanja mail strežnika, ki ga tokrat sploh nisem naložil ampak je mail speljan preko generičnega gmail naslova. Tudi sicer so odprti samo 4 porti, dva za http, eden za ssh ter eden za vremenske postaje. Ker sem se losal poštnega sstrežnika ne rabim niti fail2ban scripte saj je netu izpostavljen le http strežnik, openlitespeed pa te stvari kar dobro hendla sam posebi tako da pomojem ne bo težav.

Novi strežnik, pomeni tudi več stroškov ampak ni pa tako hudo. 

Sedaj pa samo še počakamo da se posodobi DNS kar lahko v nekaterih primerih traja tudi do dva dni, čeprav za večino bi moralo že sedaj delat ok, ostali pa vidijo staro stran, kjer še lavfam večino stvari razen lastnih postaj... Če slučajno kdo odkrije kako napako naj javi...

jaka87    [ 10 month ago]

Server sem pravkar updejtal na zadnjo verzijo PHP-ja. Če bi slučajno kdo opazil kako napako naj javi...

jaka87    [ 1 year ago]

Bi bilo zanimivo, če bi mu dajal ta podatek kakšna bi bila korelacija :) 

Ja AI je sicer kar inteligenten vendar pa je vseeno treba pazit kakšne podatke se mu fila. Recimo razliko v temperaturi med posameznimi zračnimi plastmi moram prej posebej zračunat in servirat sicer sam ne bo pogruntal povezave, če pa dobi ta podatek pa takoj določi korelacijo z vetrom in meritve upošteva.

Nisem pa še pogruntal zakaj točno po burji ne napove močnejšega vetra. Mogoče je težava v tem, ker mu serviram samo podatke napovedi. Morda bi bilo smiselno če bi vključil še namerjene podatke z prejšnega dne. Recimo če zvečer temperatura pade oz. je nižja od napovedane je potem za pričakovati, da bo veter močnejši. Žal nimam realnih meritev temperature na višini, ker tisto bi pomoje še najbolj vplivalo... Skratka možnih kombinacij je precej, dela zagotovo ne bo zmanjkalo.


Se je pa danes očitno naredil kar lep burin v Antenalu. Če upoštevamo da je po sredini kanala raje še kak vozel več je moralo kar dobro sekati :)

MTB    [ 1 year ago]

Na koncu ti bo AI preskočil ograjo in termiko napovedoval na podlagi zvezdic oz. JP napovedi :)

Tako kot je v eni drugi aplikaciji pri, mislim da rentgenskih ali CT posnetkih, AI naredil asociacijo ne med samim posnetkom tumorja in diagnozo, pač pa med "glavo" dokumenta s podatki pacienta, ker je pač vsak dokument iz training seta vseboval te podatke :)

Rekreator    [ 1 year ago]

Seveda samo za AC burjo. :) pa jasnina pa ni da ni. 

Jaka, kapodol.  Bi človek rabil kar nekaj kap zadnja leta za tale veterček ;)

Rekreator    [ 1 year ago]

Ja, vsakič, ko se burja neha, mora homo sapiens vzpodbudit AI, da kaj napove in za Preluko naj se doda text "Pod vplivom burje "  :) :) :)

jaka87    [ 1 year ago]

To sm pa tako že dodal (Antenal), Drago pa tudi...

Zdej pa samo še pogruntat kako prepričat AI, da bo po burji napovedal dober termični veter, ker do sedaj sam tega še ni pogruntal...

Strani: 1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   
Navodila

© jaka_87
Spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo boljše uporabniške izkušnje, optimizacijo prikaza prilagojenih vsebin in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani se strinjate z uporabo piškotkov.