freestyle

Forum - Vetercek.com

Tema: Novosti na strani

jaka87    [ 5 year ago]

V preteklosti sem večkrat dobil kak mail, če bi naredil tudi forum vendar pa zaradi nostalgije ter ker nisem hotel "hodit v zelje" ostalim stranem ki to počno. Občasno pride do tega, da so v chatu zanimive debate, kot recimo nazadnje o varnosti na vodi itd. Po drugi strani, pa tudi sam rabim včasih napisat kako novico, naredit anketo ali kaj podobnega in za te stvari je forum najboljša oblika. No na koncu sem se vseeno odločil za en tak enostaven forum narejen iz nule v že znanem stilu "Keep it simple stupid". Imam mešane občutke, ampak bomo videli kako bo.

Poleg foruma so na voljo tudi privana sporočila. Tudi za to funkcijo sem že dobil nekaj mailov, pa se nisem odločil za izvedno, saj podpiram odprto vrsto komunikacije. Je pa res, da v določenih trenutkih je fino meti to možnost, predvsem kadar se izmenjujejo osebni podatki, tako da sem naredil tudi to.



NOVO

15.11.2018

  • dodani smajliji
  • možnost združit več reportov prenesenih iz Strave v enega, v kolikor gre za isti dan in spot... se pravi če naredimo več sešnov. Seštejejo se kilometri, čas, hitrost, mapa, le samodejno generirana slikica mape ostane nespremenjena

Gruzij87    [ 5 year ago]

Kako v reporte dodajate iz Strave podatke?

jaka87    [ 5 year ago]

Greš v nastavitve in tam odobriš avtorizacijo.

Potem pa ob oddaji novega reporta lahko:

  • v dropdown meniju pri reportih izbereš Strava->Report
  • odpreš nov report in potem klikneš gumb Strava->Report (zgoraj desno)


za že oddane reporte pa lahko klikneš gumb Uredi in nato Potegni podatke iz Strave


To je to, če še kaj ni jasno vprašaj...

Gruzij87    [ 5 year ago]

Super, vse jasno! Hvala

jaka87    [ 5 year ago]

Dodani dve novi napovedi, ki prideta prav za našo obalo, severno istro in Italijo.  Resolucijsko izgleda super, kako se bo izkazalo bomo videli. Napovedi sta dodani tudi na strani kjer se lahko na enkrat primerja več napovedi.

Veter http://vetercek.com/aladin/index.php?st=hymo&cas=1

Val http://vetercek.com/aladin/index.php?st=hymo_val&cas=1


Poleg tega je pod določenimi napovedmi sedaj tudi "progress bar" ki kaže koliko časa je še do nove napovedi...

jaka87    [ 4 year ago]

Glede na vse večjo popularnost foilov sem nekoliko priredil oddajanje reportov. 


Do sedaj je bilo narejeno tako, da je bila opcija "foil" vezana na desko in če je uporabnik v osebnem porfilu vpisal novo desko ter izbral da nanjo paše foil, so oddani reporti s to desko padli v kategorijo foil, sicer ne...


Sedaj sem ločil foil in desko, tako da se foili in deske vnašajo posebej v nastavitvah ter nato izbira iz drop down menijev.  Mislim da bo tako bolj enostavno in pregledno....


Dodani tudi linki do lokacij spotov za posamezen report

jaka87    [ 3 year ago]

Te dni sem optimiziral podatkovno bazo. Sama baza je bila slabo nastavljena, ampak ker je delalo se nisem preveč spuščal v to. Sedaj se je ravno izšlo, da sem lahko malo poštimal. 

Razlog za poseg je bila tudi sama velikost baze,ki je segala preko 2GB in ima preko 20 miljonov vrstic podatkov od 2014 dalje. Vmes je kak dan stran delala počasneje ali pa sploh ne, vendar je bilo to samo kratek cas ko sem urejal podatke..

Sedaj dela še malo hitreje in bo pomoje mir za nekaj časa... Ker sem moral precej spremeniti strukturo tabel lahko, da kje kaka malenkost ne dela... Javite če se kaj odkrije...

Strani: 1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   
Navodila

© jaka_87
Spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo boljše uporabniške izkušnje, optimizacijo prikaza prilagojenih vsebin in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani se strinjate z uporabo piškotkov.