surfshop

Forum - Vetercek.com

Tema: reporti - GPS podatki

jaka87    [ 5 year ago]

Na veterčku je narejeno da se za beleženje GPS podatkov o sešnu zajemajo podatki iz strave - strava.com da nimam dela z raznimi algoritmi in da je narejena podpora za številne produkte (ure in podobni gadgeti). Seznam aplikacij, ki lahko pošiljajo podatke na Stravo https://www.strava.com/apps/data-importer

Ko imate podatke tam, pa je potem  treba na veterčku v nastavitvah https://vetercek.com/nastavitve.php odobrit povezavo z Stravo.

Potem pa ob oddaji novega reporta lahko:
  • v dropdown meniju pri reportih izbereš Strava->Report
  • odpreš nov report in potem klikneš gumb Strava->Report (zgoraj desno)


Lahko pa se doda track tudi ko se  uredi report (gumb zgoraj).

Xp-ert    [ 5 year ago]

To funkcijo si res super zrihtal. Samo izbere spot, čas od do, ... Skoraj ti še samo opremo izpolni :)

Zanima me samo, če je možno pri hitrosti dodati na 100m ali max 10s ali max 2s. Podobno kot imajo to na https://www.gps-speedsurfing.com/default.aspx?mnu=rankings. Ker mi, ki smo večinoma v jami, nimamo možnosti biti konkurenčni na 1km, če moramo 5x obrnit vmes.

Zanimivo bi bilo imeti tudi kako osebno statistiko v povezavi z GPS in statistiko po spotih - npr. 10 najhitrejših na spotu, 10 z največ km na spotu, ...


jaka87    [ 5 year ago]

Ko sem delal to funkcijo, sem nekako kolebal ali uporabiti zunanji source (Strava) ali pa omogočiti nalaganje na strežnik in sam preračunavati. Nekako sem se odločil za prvo varianto, ker je simpl in malo dela z vzdrževanjem pa tudi večina uporablja razne Garmine, Suunte itd. ki samodejno nalagajo podatke in si ne predstavljam da bi kdo vsak fajl posebej nalagal. Z preprostostvo pa pridejo določene omejitve. Če se dobro spomnim Stravin API ne omogoča kakih bolj podrobnih podatkov oz. celega GPS tracka da bi te podatke lahko zračunal. Ob priložnosti bom malo pogledal če se je kaj spremenilo in če obstaja kaka možnost da vključim podatke kot bolj resne windsurf strani po svetu.


Osebno statistiko lahko pogledaš na https://vetercek.com/log/statistika.php?opt=moje_tabela&vrsta=0%2C1%2C2%2C3%2C4&l=2019

Je pa ful dobra ideja, da bi malo razširil še na posamezne spote. Sej nekaj sem razmišljal že na začetku samo ni imelo smisla, če to uporablja samo 5 ljudi sedaj se je pa ta funkcija kar razširila in bi bilo vsekakor smiselno mal delat še v tej smeri.. Bom nekaj nagruntal :)

jaka87    [ 5 year ago]

Sem poslal en mail na Stravo, pa bomo vidl kaj bodo porekl...

everts72    [ 5 year ago]

Kaj pa prek ka72.com se ne bi dalo nalozit na vetercek? Tam imas, ko uploadas file takoj izracunane parametre ki se uporabljajo v speedsurfingu (2s,5x10s,1h,1nm in kilometrazo).

Lp

jaka87    [ 5 year ago]

To bi se dalo. Recimo da tam uploadaš track potem pa tukaj v eno polje vpišeš link in prekopira podatke. Bi pa moral potem malo razmislit kako primerjat podatke med Stravo in ka72 da bi te lestvice kolikor toliko štimale. 

Strava mi je všeč ker je simpl in ne rabiš nič počet, tracki se sami naložijo ni pa tako specifičnih izračunov kot jih nudi ka72, ki je pa malo manj user frendly ker moraš že sam nalagat tracke. Bom razmislil. Te dni sem sicer bolj zaseden, ko pa se sprosti čas bom nekaj naštudiral


Sem pa že čez vikend na pol napisal, ogled lestvic za posamezen spot kot je predlagal Xp-ert. Rabim še cca 20% dokončam in da objavim. 

everts72    [ 5 year ago]

Ka72 je sigurno natančen, ker so podatki zelo primerljivi, ko jih odpreš in primerjaš s programom gps results. Za stravo ne vem kako je, ker je ne uporabljam.

Pač samo predlog, ki pa ni nujno, da se ga upošteva :) 

Strani: 1   2   3   4   5   6   
Navodila

© jaka_87
Spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo boljše uporabniške izkušnje, optimizacijo prikaza prilagojenih vsebin in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani se strinjate z uporabo piškotkov.