surfshop

Forum - Vetercek.com

Tema: reporti - GPS podatki

jaka87    [ 5 year ago]

Dodana še lestvica

https://vetercek.com/log/lestvica.php

Z klikom na posamezen stolpec bo možno razvrstiti prvih 100 po različnih kategorijah npr. 2sec,10sec,100m... Privzeta razvrstitev je po hitrosti v 1km ker imamo sedaj teh meritev največ, ostalih praktično še ni...

Možno je filtrirat, po letih, disciplinah (surf,kite,moth,sup) ter foilu (fino si je v nastavitvah za posamezno desko označit ali je gor foil ali ne, da potem te kategorije štimajo). Tko da bomo lahko malo tekmovali :) 

Zraven je tudi link do lestvice za posamezen spot...

slashrsm    [ 5 year ago]

Danes sem neletel na tole: https://github.com/tylerkaraszewski/gpx_polars

Zadeba nariše polarni diagram iz katerega se vidi kote v/z vetrom, VMG, ... Input je GPX in smer vetra. Glede da imamo na Veterčku oboje mogoče ena ideja za dodatno funkcionalnost.

slashrsm    [ 5 year ago]

Pa še razlaga avtorja orodja: https://www.reddit.com/r/Kiteboarding/comments/cj92cv/any_appsoftware_to_make_use_of_a_tracked_session/evcuttp/

jaka87    [ 5 year ago]

Bom mal podrobno preveril naslednje par dni...

jaka87    [ 4 year ago]

Glede na debato med reporti prilagam svoj zadnji sešn, nažalost septembra lani, ampak upam da bo počasi čas spet za akcijo, da bom lahko kaj primerjal. Očitno je res nekaj odstopanja med Garminom in Stravo.

Skratka podatke sem meril na Garminovi uri, od tam so šli podatki samodejno na Stravo ter od tam na veterček, iz Garmin connecta pa sem prenesel še gpx track ter ga objalil na KA72. Ka72 naj bi bil zlati standard za GPS windsurfing in podatki, ki jih je potem zračuna veterček zelo dobro korelirajo z tistimi iz KA72, medtem ko je v mojem primeru garmin tisti ki odstopa...


ziggymania    [ 4 year ago]

Evo se jaz...

Imam ze dolgo vkljuceno Glonas in Galileo, saj je bilo samo z Galileo-om opazit slab signal, zato je bilo veliko slabih podatkov. Zdaj je bolje a porabi več baterije.

Telefona nisem nikoli uporabljal.

lp

jupidu    [ 4 year ago]

Sem probal danes merit s telefonom+Strava app in GPS uro in je primerljivo ... max. hitrost pri Stravi je bila pretirana, vse ostalo v okvirih. Sem pa hodil na Šmarno tko da bi bile razlike na vodi verjetno večje... Odstopanjem med appi se ne da izognit, problem so anomalije... Strava verjetno odstopa približno za vse enako, Veterček tud dobro računa tko da je pri teh hitrostih merjenje na 1s in dober GPS signal osnova za relevantne podatke.

jaka, takih uletov na 1km lestvico bi se lahko preprečilo če je objavljen rezultat večji kot npr. 36 kts .. potem se hitrost ne zapiše na lestvico?  

tadebu, app ki si ga linkal se vidi da je super in kvaliteten.. men težavo predstavljajo telefoni, ker večina jih ni sposobna konstantno meriti takih podatkov ... app pa računa to kar telefon beleži...

Strani: 1   2   3   4   5   6   
Navodila

© jaka_87
Spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo boljše uporabniške izkušnje, optimizacijo prikaza prilagojenih vsebin in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani se strinjate z uporabo piškotkov.