starboard

Forum - Vetercek.com

Tema: reporti - GPS podatki

tadebu    [ 4 year ago]

Jupidu, vem da je Windsports tracker dober app, res pa je težava telelfon, ki ga moraš nosit s seboj. Že takrat sem Mathiasa prosil naj samo pripravi App da vnesem podatke iz Garmina in vse bi bilo rešeno. Ga kontaktiram in vprašam,  kako je sedaj  s tem . . .

surfer2    [ 4 year ago]

 V WST lahko tudi uvoziš gpx in mislim da še en drug format.

jaka87    [ 4 year ago]

strinjam se z @jupudu, da telefon ne bo tako natančen kot ura ker pač ne zajema tako pogosto podatke in potem ne glede na to kater program jih nato obdela ne bo OK. V glavnem kadar so preračunane čudne vrednosti je 99.9% problem v meritvah ne preračunih. Najbolj pomembno je da si na uri nastavite meritve na 1s ker po defaultu to ni vklopljeno. Sicer imam narejene neke algoritme, da določenih rezultatov ne upošteva, zgleda pa bo treba dat še mal bolj stroge kriterije...


@tadebu ta app ki ga omenjaš ne poznam, vem pa da je KA72 avtoriteta na tem področju za srfanje in če je moj preračun podoben tistemu potem bo kar v redu, tudi če pokaže kak vozel več kot garmin. 


Fino bi bilo da bi še kdo prilepil za primerjavo podatke garmin-ka72-veterček da vidimo...

tadebu    [ 4 year ago]

Ko bom naslednjič na vodi poskušam prek Ka 72, ki ga sicer ne poznam. Mogoče kje kaka navodila kako se prenese  ?

jaka87    [ 4 year ago]

https://www.ka72.com/ naložiš .gpx file in je to to... Pri nas večina tahudih slalomašev ki se jim gre za rezultat uporablja to...




u238    [ 4 year ago]

Za exportirati .gpx iz Garmina treba poc preko web stranice garmin connecta (preko app nema export opcija), uđes u activity pa na zupcanik i tamo odaberes export gpx.

Slika: https://ibb.co/G0LF9FV

everts72    [ 4 year ago]

Tudi, če se ti ne gre rezultat ti ka72 lepo napise vrednosti katere "nekaj veljajo" kar se tiče hitrosti. Za zahtevnejše uporabnike priporočam tudi gps results (en mesec brezplačno,nato cca nekih 30eur za doživljensko uporabo),kjer lahko analiziraš hitrosti v jibu,navtično miljo,alfo itd itd. 

Kar se tiče .gpx file iz ure (suunto spartan ultra) in .sdp (doppler sistem meritve) iz gt31 nekih resnih razlik ni. Gre za razlike hitrosti,ki so v okviru cca 0.5kn,ponavadi pa še dosti majn. Je pa res,da če nekdo naredi kakšen rekord .gpx file ne šteje. V gps resultsu celo ura daje lepše in bolj obarvane linije,kar pomeni, da boljše lovi satelite. Če bi koga zanimala kakšna primerjava filov v gps resultsu mi jih lahko pošlje. 

Lp, M

Strani: 1   2   3   4   5   6   
Navodila

© jaka_87
Spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo boljše uporabniške izkušnje, optimizacijo prikaza prilagojenih vsebin in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani se strinjate z uporabo piškotkov.