Forum - Vetercek.com

Tema: reporti - GPS podatki

jaka87    [ 3 day ago]

Dodana še lestvica

https://vetercek.com/log/lestvica.php

Z klikom na posamezen stolpec bo možno razvrstiti prvih 100 po različnih kategorijah npr. 2sec,10sec,100m... Privzeta razvrstitev je po hitrosti v 1km ker imamo sedaj teh meritev največ, ostalih praktično še ni...

Možno je filtrirat, po letih, disciplinah (surf,kite,moth,sup) ter foilu (fino si je v nastavitvah za posamezno desko označit ali je gor foil ali ne, da potem te kategorije štimajo). Tko da bomo lahko malo tekmovali :) 

Zraven je tudi link do lestvice za posamezen spot...

jaka87    [ 5 day ago]

Dodana še opcija za kopiranje podatkov iz KA72. Dela samo na desktop verziji. Iz zgornjega drop down menija izbere KA72-> Report nato se vnese url, mal počakate in potrdite da je taprav report in potem se odpre nov report z samodejno izpolnjenimi podatki...

Simpl 

jaka87    [ 6 day ago]

Malo sva z Janezom gruntala kako zgladiti GPS tracke da bo kazalo realne brzine. Janez je predlagal, da bi v primeru odstopanj ene meritve to nadomestil z povprečjem prejšnje in naslednje... 

To sem naštimal za vse meritve ki so za 30% višje od predhodnjih. Naložil sem Žigin track na ka72 in rezultati so sila primerljivi z novimi preračuni. Seveda sem moral za primerljivost cca 10 reportov delno odstraniti meritve, da bo vse po istem sistemu...

Lahko kdo še proba naložit tukaj in na Stravo. in primerja...


u238    [ 1 week ago]

S Garminovog weba: https://support.garmin.com/en-US/?faq=aZc8RezeAb9LjCDpJplTY7

Garmin® GPS receivers are accurate to within 15 meters (49 feet) 95% of the time. Generally, users will see accuracy within 5 to 10 meters (16 to 33 feet) under normal conditions.

Problem je sto je surfanje relativno "brzi" sport, a ako je preciznost lokacije GPSa u svakoj sekundi moze oscilirati 5 do 15 metara, eto ti 5 do 15 m/s viska ili manjka.

Pretpostavljam da Garmin i ostali interpoliraju prikupljene podatke kako bi oni bili sto precizniji.

A kad odaberes da se podaci vide svake sekunde to bude "raw data" jer nije filtrirano algoritmima.


jaka87    [ 1 week ago]

Ja 2s malo čudno dela. Moram še poštudirat kako zgladit podatke. Tako kot je rekel Mihi ni realno da je iz ene sekunde v drugo hitrost višja za več kot 3-4m/s. Tu so namreč napake. Pri Žiginem tracku je šla hitrost iz dokaj konstantnih 11 m/s na kar 22m/s v 1s.

Ostalo kar štima se pa da še boljš. Zdej morm samo pogruntat kaj nardit z napačnimi meritvami oz. ker algoritem uporabit da se jih zgladi.

1km je še v bazi, prikazujem ga sicer trenutno ne da ni preveč stvari. Je pa 1 milja ki je bolj uradna meritev. To bom še preštudiral malo kaj prikazovat.

Xp-ert    [ 1 week ago]

Top si to zrihtal. Kam pa je pobegnil 1km?

2s malo čudno dela. Na hitrostnem profilu na STRAVI mi kaže max speed 47,2km/h, na strani pa pri 2s 77,5KT. (pri mojem reportu iz 15.07.2019)

jaka87    [ 1 week ago]

Sem dodal še nekaj več preračunov za nas jahače na kratke proge

2s, 10s, 100m in ena milja...

Preračuni in lestvice bodo kasneje...

Strani: 1   2   3   
Navodila

© jaka_87
Spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo boljše uporabniške izkušnje, optimizacijo prikaza prilagojenih vsebin in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani se strinjate z uporabo piškotkov.