flaka

Forum - Oprema

Tema: Varnost na vodi

jaka87    [ 5 year ago]

Tukaj se lahko nadaljuje debata iz chata. 

Komaj čakam kako uro, ki bo omogočala trackanje sešna na nivoju  Garmina ali Suunta omogočala enostavno povezljivost ki jo imajo Android wear naprave in pa seveda da podpira GSM klice tudi na roamingu, pa da ne bo zradi tega roka pol težja :)

PS: sem šel preventivno mal preverit opremo. Špaga na podaljšku je za zamenjat, guma na enem izmed zglobov je rahlo napokana. Mal bo treba sfrizirat da ne bo kak problem :)

Oliver    [ 5 year ago]

Jaka, copy-paste-aj  ove prethodne postove iz chata koji se ticu sigurnosti , u forum pod nekim nazivom da se lako mogu naci i da se moze produbiti tema kad netko osjeti potrebu.

blaz57    [ 5 year ago]

jaz osebno sm si omislil še uro z GSM tako da lahko saj pokličem z vode in oddam lokacijo Drugače pa tud z mislimi na kolega...upam na najboljše

MTB    [ 5 year ago]

Tudi kaj takega je za razmisliti za skrajne pogoje, kjer je tehnika bolj na udaru: link

Oliver    [ 5 year ago]

Ja sam svoje prvo iskustvo napustanja jedra i borbe za prezivljavanje imao kot otrok s jedva 10 let.Trebalo mi je oko pola sata da ga odlucim napustiti.Onda jos otprilike 4-6 sati plivanja na dasci od 320cm.Zadnjeu opremu sam napustio prije cca 4 godine , zimi u Savudriji.Pukao je jarbol nakon jibea udaljenog od obale.Novi jarbol.Nakon 3 sekunde rig sam otkacio i zaboravio.Zaista nakon samo 2-3 sekunde.I zglob sam bacio, novi race od 80€, ko ga j..., inace nebi mogao legnuti na dasku i plivati.Nemas vremena spremati zglobove po djepovima.I kuku od trapeza sam bacio.Trapez sam ostavio jer pomaze kod plutanja.Legao sam na dasku od 48 litara, prava speed guncina.Samo je pramac virio iz vode.Da ne duljim, visegodisnji Slo kolega me trazio, nasao i izvukao na obalu.Za uvjek sam mu zahvalan!!! Gledajte oko sebe , pruzajte ili prihvacajte pomoc jedni od drugih.Sranje se dogodi u trenutku i to onom kad ne ocekujes. Sto se tice brzine reakcije , kod napustanja opreme, to dolazi s iskustvom.Prvi puta se jos nadas a onda sljedeci, ako se desi bacas bez razmisljanja.😜 Big respekt za Gorana💪

TomoR    [ 5 year ago]

Vec kočljivih sitiacij sem bil delezen, prva resna je bila v Savudriji na burjo, ko me je se kot surf zelenca mocan sunek na dobrih 8bft katapultiral in dobesedno porinil skozi jadro, katerega sem odvrgel in z zadnjimi atomi priplaval samo z desko. Od takrat praviloma surfam na on shore spotih. Naslednja odisejada pa mi je dala vedeti da surfsm vedno z life jacketam, ko se mi je na odprtem pri skoku odpela deska in jo je močan meltemi vzel seboj na Ios. Po nekaj urnem plavanju sem komaj prspel na kopno... Tako da toplo priporočam on shore pa life jacket plus vodoodporen tel. s kaksnim gps trackerjem ki jih je google play poln.

jaka87    [ 5 year ago]

Jaz sem ene par let nazaj v Punatu na Chini prvič sprobal wave desko. In to 70l za razliko od 100 ki jo sicer vozim. Posledica iztrgane zanke na deski, panike in neznanja je bila da sem pristal na polotoku, razstavil opremo in kako urco plaval proti obali. Od takrat predvsem bolj gledam na sosurfače če se komu kaj zgodi, ker se take stvari da velikokrat preprečit. Kakim večjim nezgodam nisem bil priča, ene 3x sem pomagal kajterjem ki jim je odneslo deske tako da nekaj karma točk je na zalogi, če bi se mi (bohnedaj) kaj zgodilo :) Ta 70l deska je pa ratala malo zapostavljena, ampak vidim da kadar turi za 4ke bo treba mal prah pobrisat (in zanke zategnit)

Strani: 1   2   3   4   5   
Navodila

© jaka_87
Spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo boljše uporabniške izkušnje, optimizacijo prikaza prilagojenih vsebin in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani se strinjate z uporabo piškotkov.