recharge

Forum - Oprema

Tema: Varnost na vodi

Vetrolovec    [ 5 year ago]

No še moje izkušnje, plaval 2x, prvič na Rabu pri 14. letih cca 1 uro, ker je nažgala burja in nisem bil dovolj izkušen, oprema pa stara za današnje čase predpotopna. Mi je prišel oče pomagat in sva vse rešila. Ta drugič pa pri Ribiču, precenil znanje in vzel premajhno desko in prveliko jadro, veter je pojačal jaz pa sem bil sredi zaliva po večkratnih poizkusih vračanja povsem nemočen. Končalo se je z 2 urnim plavanjem, rešil sebe in opremo. Tudi jaz menjam štrike vsako leto pred zimo, zglob pa na dve leti, ga pa vmes vsake toliko pregledam, da ni razpok. Ko gre za življenje, je..š opremo, opremo kupiš, življenje je samo eno!!! Zato sploh nebi razmišljal s počenim jamborom, enostavno bi odklopil in odvil zglob. Se pa predvsem pozimi izogibam offshore spotom in tako povečam varnost. Vedno kadar sem v vodi gledam tudi druge in če vidim, da kdo dalj časa plava vedno vprašam, če je vse ok oziroma, če potrebuje pomoč. Sicer sem pa še preden se je Goran rešil, slišal popolnoma enako zgodbo, kot je napisal mouse. Ampak dobro, kar je je, važno je da je živ, drugič bo pa drugače razmišljal, če ga bo žena sploh še pustila na surf :) Pa še enkrat čeprav sem na totiju in nevem še kje že stokrat napisal, NE kupujte starih zglobov, predvsem bi pa od vseh pričakoval, da ne nategujejo neveščih in neizkušenih in jim prodajajo stare zglobe za ceno par kofetov, ker je to lahko življensko nevarno!

andrb    [ 5 year ago]

Prodaj rabljen zglob in naberi karma točke ;) Kokrat vidimo oglas na FB, da se prodaja rabljen zglob jaooooo men kr tema na oči pade. Mi ni jasno kako ljudje prodajo staro robo ki se ji vidi da bo šla v klinac čez 5min, meni se pa dogaja da mi ljudje rečejo, da je s stvarjo neki narobe ker je ko nova

Gecko120    [ 5 year ago]

Meni je predvsem zelo zanimivo kako enostavno se sliši plavanje kot rešitev, ko prebiram vse te poste. Na burji pri Ribiču se mi je zgodilo, da sem imel preveliko opremo in po kakšne pol ure borbe sem ugotovil, da ne bo več šlo. Ko sem se odločil za plavanje sem bil že izčrpan in niti slučajno, da bi se boril z vetrom in valovi. Ker deske ne smeš zapuščati je bilo plavanje  zelo počasno in naporno. Je pa res, da jadra še nisem odvrgel (ampak kljub temu, desko je premetavalo levo desno, slabo se je videlo zaradi pršiča). Tako sem se odločil da raje grem z vetrom in valovi v smeri hrvaške obale, ko me je na srečo pobrala avstrijska barka ki se je ravno vračala v marino. Ni kar tako plavati, to hočem reči. Ko danes gledam na situacijo, bi (ali bom) seveda ravnal drugače, pa tudi za spot vemo da ni problematičen, ampak ker je bila to prva takšna izkušnja se je meni zdela totalno resna. Vem pa da nočem več doživeti kaj podobnega. Še to:moje znanje je enakovredno cca 15 surfaških dnem/leto.

jaka87    [ 5 year ago]

Plavanje (z opremo) vsekakor ni enostavno. V Savudriji na spotu za burjo nekateri nosijo opremo naokoli čez skale samo zato da ni treba tistih 30m plavat. Tudi če izgleda na oko, razdalja ki jo prehodiš v par minutah je to takoj pol ure ali več plavanja. Dokler ne probaš ne veš :) 

jaka87    [ 5 year ago]

tudi projem se zgodi... https://goo.gl/tVPtks

Oliver    [ 5 year ago]

thejan    [ 3 year ago]

Ali ima tole kdo? https://eu-shop.restube.com/

Meni se zdi kar zanimiva rešitev... Odkar sem pozimi na štangi ostal skor sam sredi morja, ko mi je v washmašini odpel podaljšek iz zgloba (oboje skor novo in ne low budget) pa je šla deska papa in mi jo je k sreči en kajtar nazaj privlekel (še danes ne vem kdo, sem ga iskal pa še ne našel), sem kar raziskoval ponudbo nekih floaterjev. Lifejacket mi je preveč ovirajoč, tole je pa majhno in ko-če, je kriza potegneš pa počivaš, sicer je pa pospravljeno.

Strani: 1   2   3   4   5   
Navodila

© jaka_87
Spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo boljše uporabniške izkušnje, optimizacijo prikaza prilagojenih vsebin in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani se strinjate z uporabo piškotkov.