flikka

Forum - Oprema

Tema: Varnost na vodi

jaka87    [ 5 year ago]

Me pa zanima o kateri uri z GSM je govoril Blaž. Ker sem malo prečekiral in ne najdem ene pametne, ki bi nadomestila sedajšnjo. Večina jih ni povsem vodotesnih. Še najbližje temiu kar iščem je nova Samsung Galaxy Watch, vendar pa je težava ker SLO operaterji ne podpirajo eSIM ter ker eSIM ne deluje v roamingu.

mihi    [ 5 year ago]

Sam nekih maratonskih (daljsih od 2h) plavalnih izkusenj k sreči še nisem imel, zato gre moje ozavescanje na račun opreme. Večkrat sem že žrtvoval velik del lepe surferije za reševanje surferjev, ki so nastradali zaradi malomarnosti. Kontrola opreme in periodicna menjava kriticnih elementov se mi zdi bistvenega pomena za varno surfanje. Res je, tezgo je predvideti kdaj bo vsekal jambor, ampak, če imamo že v osnovi prastar jambor po možnosti v jadru ki mu ne paše, je možnost, da se bo v mejnih pogojih zlomil toliko večja. Zglob!!!! Zglob bi po mojem mnenju vsak surfač, ki naredi več kot 30 dni na leto moral menjati enkrat letno, pregledati pa na vsaj 5 surferij. In NE, 11 let star zglob NI VAREN, tudi če je bil rezerven in je se kot nov. Glave lokov, trapezne zanke, vijaki spoji... to so stvari ki jih je treba pregledovati in vzdrzevati, sploh kadar se podajamo v konkretnejše razmere, kot so močan veter, offshore pogoji, velika oddaljenost od obale, močni tokovi. Pregledujte svojo opremo, saj malomarnost lahko spremeni še tak užitek v nočno moro!

FacPrime    [ 5 year ago]

Po moje bilo dovolj vodoodporna vrečka okoli roke ali vratu in v njej GSM.

Luche    [ 5 year ago]

Na Motha pozimi vedno jemljem en mobičuk telefon z številkami vseh k mi lahko pomagajo. Vedno pokličem nekoga preden grem in VEDNO se mu tudi odjavim, ko pridem ven. So mi pa dogodki dali misliti in v tem trenutku mi je moj Suunto se najboljša opcija za odcitanje lokacije, ki bi jo po potrebi sporočil po telefonu. Obstajajo tudi sos aplikacije za javljanje pozicije, ampak moj mobičuk je preneumen:)

mp    [ 5 year ago]

Podpišem se pod mihija. Sem pa opazil na spotu da je veliko lahkomiselnosti npr. mal napokana trapezna kljuka- mislim da fant potem ni sel notri, prevelike dile!!! vse kar je nad 95 litrov , ce nimas ravno 105 kil je prevec zaradi sirine, pa je vseeno ce imas 3.2 jadro, kar mimogrede sploh ne more na vodi normalno delat. Plaval resneje 2x - prvic v preluki cca 1 uro, 2 v Dajli v zalivu. Prvih 5 let vozil z life jacketom, naslednjih 10 s celado. zdej moram pa novo celado nabavt ker je stara hokejska sla v maloro. Predvsem pa znanje..ce znaš glisirat se ne pomeni da si berajt za te pogoje!!!!! Tud turno smucat ne hodimo vsi ki znamo po pisti peljat pa nam pršič fajn zgleda. lp mp

mp    [ 5 year ago]

pri jadru 3.2 mislim s 100 litrov dilo da ne bo pomote

zupo    [ 5 year ago]

Se mojih par centov: * Enkrat na leto menjam vse strike. * Enkrat na leto menjam gumijaste dele zglobov. * Redno brusim smernike in buske na deski, zato da ni ostrih delov, ki bi ob udarcu naredili poskodbo 10x hujso. * Celada, vedno ko je 25 vozlov ali vec. (ko windsurfam pedlarske spote, me ne pustijo zraven ce imam celado, tako da takrat sem brez, jebiga) * Ce spota ne poznam v nulo plus ni onshore veter, imam pod neoprenom satelitski GPS oddajnik: link * Sporocim kam grem in kdaj grem v vodo. * Vsaj enkrat na leto ponovim rutino za hitrostno razstavljanje opreme: link To naredim na kaksnem znanem in varnem spotu, ko nenadoma crkne. Tudi ce ni treba, naredim za vajo, da postane rutina za takrat ko je treba na hitro odreagirat. * Ce sem najbolj oddaljen od obale, ali najbolj downwind, niti priblizno ne skacem, ce je veter mocan tudi jibe-a ne grem delat -> zabremzam, se spustim na hrbet v vodo, in waterstartam nazaj proti obali. Res nocm da se mi v jibe-u deska odpelje po svoje v trenutku ko ni nikogar, ki bi se eventuelno peljal mimo. Se mi je ze zgodilo, in je bilo okoli dovolj srfacev da jo je nekdo ujel in pridrzal da sem priplaval do nje. Ce bi bil nekje dalec zunaj, hmmmm .... * Na locenem racunu imam 1000€ za nakup nove opreme ce je slucajno treba vrzt stran in plavat. In si potem vedno ko grem v vodo recem, "no super, ce pa dons zagusti, bo pa novo jadro padlo!". Vsaj parkrat na sezono se mi zgodi da je moc morja pac prevelika in opremo odrinem stran in najprej "resim" sebe. Ponavadi jo potem ze valovi prinesejo na obalo. Bolje da ima deska par busk kot da jih imam jaz. Bolje da se zlomi jambor kot roka. * Redno nabiram "karma points" s pomocjo drugim srfacem, resevanjem opreme, itd. :)

Strani: 1   2   3   4   5   
Navodila

© jaka_87
Spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo boljše uporabniške izkušnje, optimizacijo prikaza prilagojenih vsebin in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani se strinjate z uporabo piškotkov.