flikka

Forum - Oprema

Tema: S katerim sprejem prebarvati z epoxijem in stekleno tkanino popravljeno mesto na deski

David    [ 2 year ago]


Lep pozdrav,

Imel sem majhno poskodbo na nosu deske in sem jo popravil s stekleno tkanino in epoxijem. Sedaj bi malo prebarval z belo barvo. Akrilna v spreju se naj ne bi prijela dobro. Lahko kdo kaj priporoca?

Bi pa puskusil najti nekaj v spreju.

Hvala

jaka87    [ 2 year ago]

Akrilna barva najbrž res ne bo dolgo zdržala, lahko čes daš še tanek sloj epoxy-ja. Ne vem če boš dobil kaj pametnega v spreju...

surfer2    [ 2 year ago]

Kot za vsa popravila desk velja, da moraš preden karkoli nanšaš površino temeljito razmastiti. Če to narediš tudi akril v spreju prime. Jaz uporabljam alkohol.

Luche    [ 2 year ago]

Priporočam Blik.si! Tam mi fantje namešajo v sprej kar si zaželim. Razložim jim kaj bom počel in pote, svetujejo. Tudi dvokomponentne barve. Potem lovim okno treh dni, ko trdilec v spreju še ne stisne in lahko profi pošpricam brez da bi imel pištolo in kompresor!

surfer2    [ 2 year ago]

@Luche to je pa pro! Še vedno pa moraš dobro očistiti 😁.

David    [ 2 year ago]

Lep pozdrav,

Hvala za nasvete. Bom res malo poklical Blik.si

A se je kdo že sam ukvarjal s takšnim popravilom? Razpoka je bila zelo majhna in sem za moj občutek zadevo z epoksijem in stekleno tkanino zelo dobro zaflikal. Mislim pa, da bi površino predenj jo pobarvam mogoče moral vseeno nekoliko zakitati ali pa vsaj nanesti debelejši sloj barve, ki bi jo nato pobrusil, da bo zadeva gladka.

Ko sem namreč na začetku pobrusil okoli razpoke je bilo na tem delu vsaj 1mm ali raje več bele barve ali pa kaj drugega. Šele nato sem prišel do epoksija.

Predvidevam, da kitanje ni pametno ker bo kit hitro razpokal ob prvem udarcu. Ali kdo ve kako to mojstri obdelajo?

Sem pa že na tem da bom verjetno nabavil en kompresor ker ga tako potrebujem še za kaj drugega pa bo mogoče vse lažje.


LP



MTB    [ 2 year ago]

Odvisno kako občutljiv si na videz deske. Sam ponavadi zbrusim oz. odstranim zgornjo barvo, nato pa kombinacija biax karbon ali karbon + steklena vlakna, da je strukturno okej. Barvam načeloma ne... prestara deska :)

Strani: 1   2   3   4   
Navodila

© jaka_87
Spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo boljše uporabniške izkušnje, optimizacijo prikaza prilagojenih vsebin in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani se strinjate z uporabo piškotkov.