surfshop

Forum - Oprema

Tema: S katerim sprejem prebarvati z epoxijem in stekleno tkanino popravljeno mesto na deski

Miha88    [ 7 month ago]

Še jaz bi dodal strinjanje k MTB. dvokomponentni kit, na terenu popravi luknjo v cca1h greš lahko v vodo. preizkušeno iz prve roke, doma v garaži pa potem malo pobrusiš in lepše zakitaš če te estetika moti... 

MTB    [ 7 month ago]

Boardlady: začneš pri "repair basics" in "field repairs". To so stvari, ki so koristne "vsakemu" surfarju, saj so poškodbe opreme neizogibne in malo ročnih spretnosti prihrani predvsem čas in podaljša življenjsko dobo opreme. 

Absolutni minimum je malo pobrusiti, očistiti in zmešati dvokomponentni epoksi (pa še ta pride v hobi izvedbi v tubi, kjer se avtomatsko dozira 50-50) ter prekriti razpoke, kjer bi deska lahko pila vodo. Pomoje je to lažje kot lakiranje nohtov :)

michie    [ 7 month ago]

Hvala, Boardlady sem si ogledovala in nisem niti dobro razumela. Se ne ukvarjam s tovrstnimi ročnimi deli in mi je vse španska vas.

Bom poskusila najprej ugotoviti, ali gre za površinsko poškodbo ali ne. Potem pa naprej.

Res bi bilo praktično znati poškodbe identificirati in popraviti, če ni nič večjega. 

Lp.m

MTB    [ 7 month ago]

Pri poškodbah deske je ključno, da dila ne pije vode. Če je poškodba površinska oz. benigna (npr. poškodovana barva oz. rahlo odkrušena, manjše razpoke in buške, ki strukturno ne predstavljajo problema oz. niso na obremenjenih mestih), potem ponavadi zadostuje že enkraten nanos prozornega epoksija. Za taka popravila zadostuje že dvokomponentni epoksi iz tehničnih trgovin. Petminutni "tahitri" je zmeraj v torbi na plaži, eno- oz. večurni pa v avtu (slednji se dlje suši, ampak bolje drži). Za nanašanje pa, če ni dovolj biblija na Boardlady -> Youtube :)

surfer2    [ 7 month ago]

@Michie

Če ne pije vode potem ni treba flikat. Če pije potem NUJNO zaflikat! Testiraš da na poškodbi poskusiš z usti izsesat, če čutiš da gre ven zrak ali celo voda, potem temeljito posušiti in zaflikati. Ali pa daš desko na sonce detergent za posodo razrečiš z malo vode in namažeš na poškodbo, če se naredi mehurček potem nujno flikaš. Najboljša navodila: boardlady.com. Imaš pa kar nekaj kontaktov na forumu za popravila. Edino Mareta lahko pozabiš, razen če mu neseš na Fuerto :).

michie    [ 7 month ago]

Živjo,

zadnjič, ko sem bila v vodi, je čisto zmanjkalo vetra in sem pedlala proti obali. Jadro sem dala na desko in je izgleda lok drajsal po repu od deske. A mislite, da je treba to zaflikat ali gre bolj za estetski problem? Berem in gledam ta navodila za flikanje in nisem prepričana, da bi se sama lotevala teh reči. Sploh če ni nujno.

Lp.m

David    [ 2 year ago]

Bom še malo počakal.

Če ne pa zbrusim in ponovim vajo. Vaja dela vajenca.

Strani: 1   2   3   4   
Navodila

© jaka_87
Spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo boljše uporabniške izkušnje, optimizacijo prikaza prilagojenih vsebin in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani se strinjate z uporabo piškotkov.