surfshop

Forum - Vetercek.com

Tema: seznam vremenskih postaj (prva stran)

jaka87    [ 3 year ago]

Verjetno ste opazili, da je na prvi strani kar nekaj postaj. Glede na to da se iz dneva v dan pojavljajo nove, pa tudi sami vsako leto kakšno postavimo tako da kaj hitro nastane gužva. To smo do sedaj reševali, tako da je v nastavitvah možnost, da se postaje skrijejo.

Ta opcija je do sedaj delovala dobro, vendar pa nastane težava ko se najde nekaj uporabnikov, ki bi želeli podatke določene postaje, ki pa ni zanimiva za širšo publiko. Jaz bi jo sicer brez težav dodal, vendar pa bi bila na prvi strani povprečnemu uporabniku v napoto. Sicer bi si jo ti lahko z uporabo funkcije ki postaje "skrije" lahko odstranli vendar le to uporablja slabih 10% registriranih uporabnikov. 

Do sedaj sem prakticiral, da take postaje ne prikazujem na prvi strani, so pa vidne na "mapi". Tako lahko uporabniki dostopajo do "manj zanimivih" postaj, sprednja stran pa ostaja relativno pregledna. Če vsake toliko časa pobrskaš po mapi ni težava, če nekdo živi blizu kake take postaje in vsak dan gleda podatke pa bi jih verjetno imel raje v tabljični obliki (sploh na telefonu). 

Moja predlagana rešitev je, da se najprej naredi anketa, da vidimo katere sploh so postaje ki jih ljudje gledajo. Nekaj statistike sicer imam od GA ampak ta ni nujno točna.  Potem se postaje razdeli na bolj in manj gledane. Postaje iz "bolj gledane" kategorije se prikazujejo na prvi strani "manj gledane pa ne". Uporabniki pa potem v nastavithvah  iz seznama "bolj gledanih postaj" lahko še vedno odstranijo kakšno, ki jo ne želijo gledati oz. iz seznama "manj gledanih postaj" dodajo, kakšno da bo vidna na njihovi prvi strani. Mogoče se sliši komplicirano ampak logika je ta, da je bolj enostavno da si 10 uporabnikov "vklopi"  eno postajo, kot da si mora 100 uporabnikov isto postajo izklopiti, ker jim je v napoto... 

Edina potencialna slabost ki jo vidim v tem trenutku je ta, da vsi uporabniki ne bodo vedeli, da imajo poleg postaj na prvi strani možnost ogleda še nekaterih drugih. 

Mnenja so zaželjena...

surfer2    [ 3 year ago]

Na prvi strani naj bo v veljavi uporabniški filter, kot doslej.

Dodaj enako stran brez filtra z vsemi postajami, na katero je lahko link iz prve strani - brez filtra.

Tako boš tudi najenostavneje videl katera bolj pali, ne?

Lp Martin

slashrsm    [ 3 year ago]

Se strinjam. Mislim da bo to najboljša rešitev.

jaka87    [ 3 year ago]

V bistvu bo tako verjetno res najbolje... Sem dodal spodal link ki prikaže vse postaje. Jaz sem sedaj prakticiral tako, da sem imel na telefonu tistih nekaj ki jih uporabljam, na desktopu pa vse, ampak sedaj sem prešaltal tudi na desktopu na bolj okrnjeno različico, ker je ogled vseh postaj sedaj le en klik stran (tako da lahko pogledam če kaka postaja dlje časa ne dela in je treba kaj popravit). Tko da pomoje je sedaj OK.

Malo sem posodobil tudi prikaz podatkov po dnevih/mesecih/letih za posamezno postajo. Tu se sedaj da nastavit uro od-do, minimalno hitrost ter smer vetra od-do. To je uporabno za koga, ki ga zanima kolikokrat v letu npr. piha na določenem spotu več kot xy ali pa katere smeri so tam pogoste.

PS: sem šel za hec pogledat koliko dni bi lahko "oddelal" lani, če gledam na boji med 12-16 uro kadar je povprečje več kot 17KT. Izkaže se da bi lahko vozil 40x. No potem sem  nastavil spodnjo mejo na 10 vozlov v primeru wing foil-a in potem dobim 110 sešnov, če pa bi šlo v 8 vozlih pa to nanese 157 sešnov...

slashrsm    [ 3 year ago]

Vetercek big data analysis :)

everts72    [ 3 year ago]

Sicer ni povezano s postajami ampak s spoti; bi se dalo narediti, da bi ti prikazalo vse sešne na enem spotu? 

Se pravi v rubriki "spoti 2021" klikneš npr. Premanturo in bi videl kdaj je tam nekdo vozil. Isti princip bi lahko bil za "lestvico 2021" - klik na uporabnika in ti prikaže kje in kdaj je vozil.

Če preveč kompliciram prosim, če prezreš/zbrišeš to objavo :)



Lp, M

jaka87    [ 3 year ago]

Prva varianta že obstaja... Imaš celo možnost filtrirat med foil/fin ter kite/surf/wing... zraven maš pa še linke od aladinov, statistike postaj... ni da ni.. Edino morm pogledat če zravn pri tistih reportih ki imajo tudi čas od-do samodejno preračuna tudi povprečje postaj (to morm mal uč vržt...) https://vetercek.com/log/statistikaspoti.php?spot=Premantura&oprema=0%2C1%2C2%2C3%2C4&foil=0%2C1&mesec=1%2C2%2C3%2C4%2C5%2C6%2C7%2C8%2C9%2C10%2C11%2C12

Ves point okrog teh reportov je, da imamo potem statistiko, kdaj in kaj se vozi na določenih spotih, da nekdo ki prvič pride ne gre "na slepo"...

Druga ideja pa ni slaba in bom verjetno implementiral ko bo čas...

Strani: 1   2   
Navodila

© jaka_87
Spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo boljše uporabniške izkušnje, optimizacijo prikaza prilagojenih vsebin in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani se strinjate z uporabo piškotkov.