recharge

Forum - Oprema

Tema: Napihljiva ali običajna deska za wing?

bostjan    [ 2 month ago]

Napihljiva ima svoje prednosti in predvsem za začetnike se mi zdi super, ker je cenejša in težje poškoduješ sebe ali desko.

Je enaka tehnologija kot sup, tako da so kar vzdržljive. Če puščaš na soncu bo verjetno kakšna ki je na max napumpana tudi eksplodirala, tako kot sup. Tudi wingi znajo met probleme na vročini. Fizika pač 🤷

Ko že malo znaš, pa že sam preceniš kaj ti je boljše. Večina je potem na trdi, razen če so razlogi, ki so našteti že prej.

michie    [ 2 month ago]

Kaj pa proizvajalci, so kakšni boljši od drugih ali je pretežno vseeno? Mislim z vidika rekreativne uporabe; pa v primeru napihljivih, da se res dobro napihnejo in da ne “počijo” zlahka.

CheFour    [ 2 month ago]

Napihljiva deska, ko ni napihnjena zasede zelo malo prostora - moja ta prva je nekje v stanovanju v omari in zmeraj znova sem presenečen, ko jo najdem, ko kaj drugega iščem v omari. Za potovanje z letalom marsikdo kupi napihljivo desko čeprav doma ima še trdo. 

Imajo pa napihljive kar se mene tiče eno veliko pomankljivost o kateri se malo govori - lahko v hipu OSTANEJO BREZ ZRAKA IN POSTANEJO NEPLOVNE!!! Torej, z napihljivo desko ni za iti daleč od obale.

Kenzzo    [ 2 month ago]

Moje mnenje in izkušnja...

Dobre napihljive so za rekreativno uporabo več kot zadovoljive.  Imajo svoje prednosti in slabosti...

Prednosti: cenejše, manj občutljive na udarce in padce, lahko jo pustiš napumpano ali pa ob pomanjkanju prostora sprazniš, pri istem volumnu bolj plovna (pri mojih 85kg je 80l napihljiva ob brezvetrju nad vodo, 85l trda pa do gležnjev v vodi)

Slabosti: ob dotiku z vodo bolj občutljiva, nekoliko kasneje štarta, malenkost manj direktna v prenosu na fojl (to se pozna malenkost v obratih in pa na valovih)

Zaključek: napihljiva se odlično obnese na ravni vodi, v večjem čopu in valu ima manjše slabosti, ki pa ne vplivajo drastično na vožnjo.


CheFour    [ 2 month ago]

Nekoč so rekli, da so napihljive bolj lepljive od trdih. Vendar je oblika tudi zelo pomembna. Moja prva je bila napihljiva 70L, malo težja za gor se postavit in nemogoča za na vodi jo obrnit, vendar za poletet je bila zalo v redu. Ta druga je bila 85L, za 10 cm širša ampak veliko bolj lepljivo od ta manjše. Potem sem imel trdo s klasično obliko 75L, morda za odtenek manj lepljiva od 70L napihljive. Zdaj obstajajo zašiljene tako napihljive kot tudi trde. Čim širša tem bolj stabilna in tem bolj lepljiva. Termin "lepljiva" pomeni, da se težko odlepi od vode in poleti. Najbolje, da kaj probaš.

michie    [ 2 month ago]

Dober dan, kakšna je razlika oz kakšne so prednosti in slabosti napihljive deske za kriljenje v primerjavi s trdno?

Strani: 1   
Navodila

© jaka_87
Spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo boljše uporabniške izkušnje, optimizacijo prikaza prilagojenih vsebin in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani se strinjate z uporabo piškotkov.