recharge

Forum - Oprema

Tema: Koliko napihniti wing

tmz    [ 2 year ago]

Moj ima "boston" tip ventila. Sem pa zasledil da obstajajo različni. Res se morajo it vsak nekaj svojega kot polnilci za mobitele.

jaka87    [ 2 year ago]

Zgleda, da ima moj ensis res mal drugačen ventil, ker sem dobil zraven takle adapter in sem po tem vzorcu nato naredil adapter

https://www.board-worx.com/collections/ensis/products/ensis-inflation-valve-adaptor#open-modal


Sem mislil da so ti ventili univerzalni pa zgleda ne...

tmz    [ 2 year ago]

Aha. Ok. Bom pumpal naprej. Upam, da bo adapter zdržal. Hvala.

Tole je moj design. Link: https://easyupload.io/jlmwyz. Vidim da imaš ti zgoraj širše kot spodaj (notranji premer). Jaz imam pa ravno obratno. Se pravi imava ali različno pumpo ali pa ventil na wingu. Moj zgornji del objame ventil na wingu, tako kot najbrž tudi tvoj.

jaka87    [ 2 year ago]

Ja tudi jaz sem ene parkrat printal da mi je ratalo. Še najbolj nagaja spoj med sup pumpo ter adapterjem, kjer je fino da bi dal vmes še dihtngo da bi fajn tesnilo. Ker pri mal večjem tlaku začne mejčkeno uhajat ven zrak.

Glede pumpanja je pa pri mojem tako, da takrat ko bi na uč rekel da je dovolj je lih nekje na 50% ko pa že mislim da ga bo razgnalo pa nekje na 3/4. Ampak jaz še kar pumpam do tolk kot piše na wingu...


Link https://easyupload.io/8oihza

slashrsm    [ 2 year ago]

Za wing ne vem točno, mi je bilo pa rečeno da mora bit zelo trd. Pri kajtih je bolj pogosto problem premalo napihnjeno kot preveč.

tmz    [ 2 year ago]

Aha. Ja, to je čisto možno, da ga premalo napumpam in da merilec kaže pravi tlak, ker me je strah, da bo počil. Povsod bereš opozorila, da ga ne smeš preveč napumpat (itak). Kako trda je potem tuba, če jo pritisneš z enim prstom? Se sploh kaj poda ali trdo kot "beton"?

Predvidevam, da wing pumpa ne more kazat tlaka nič drugače kot sup pumpa. Ventil na wingu je itak enak. Merilec tako kaže tlak samo, ko zrak teče (oz. je tlak v pumpi večji oz. enak kot v wingu).


Će imaš stl file kje objavljen, lahko pripneš povezavo. Je pa vprašanje ali bi pri meni enako dobro natisnil adapter kot ga je pri tebi. Jaz sem rabil kar nekaj iteracij, da je ujem približno natančen in da zrak ne uhaja mimo. Res pa da imam FDM tiskalnik in ne DLP za katerega sklepam da natisne predmete z merami bližje načrtu.

jaka87    [ 2 year ago]

Škoda ker nisi pej rekel, jaz imam že zrisan adapter ker sem mel isto težavo kot ti :)

Wing je treba kar precej napumpat. Ko že misliš da je počasi dost si verjetno bolj na polovici, tako da možno da ti pumpa ok kaže ampak morš še mal nabasat. 

Strani: 1   2   
Navodila

© jaka_87
Spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo boljše uporabniške izkušnje, optimizacijo prikaza prilagojenih vsebin in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani se strinjate z uporabo piškotkov.