Forum - Oprema

Tema: Windsurf foil za začetnike

miki101    [ 9 month ago]

Izbira foila je zelo zelo odvisna od teze surfača. Mislim velikost sprednjega krila. Posebej če si težji. Če si težji je najbolje vzeti sprednje krilo površine okoli 1500 cm2. To za glide winda pomeni dokup krila, ker je v setu manjse. Isto velja za desko. Če imaš 60 kg in vtaknes v navadno FS desko glide winda, bo skoraj sigurno delalo. Če meni posodiš ta set, bo kaseto potegnilo ven 100%. 

koks1    [ 10 month ago]

Jaz sem to fajn probal. Predolgi fuselage za taki mehki foil. Ko ga začneš španat pri večji hitrosti ga torzisko zvija in te flikne iz vode ko frača. Samo za naučit in ravno vozit, ker je zaradi dolgega fuselaga stabilen. Daj nekaj zraven in nabavi nekaj preverjenega. Pardon, sem spregledal, da je tema Foil za začetnike. Je ja.

everts72    [ 10 month ago]

Baje da je rrd hybrid price performance super izbira. Ima tudi izbiro boxov ter dooolg (120cm) fuselage. Ne vem pa kako je v praksi :) 

styleteam    [ 10 month ago]

Oj. Ziga Hrcek prakticira zadevo, vecinoma kar na fanatic skate te in zaenkrat funkcionira odlicno. Power box, alu foil, lahko jadro in gas.

FacPrime    [ 10 month ago]

SurfShop Ljubljana.

jaka87    [ 10 month ago]

Zgleda zanimivo.

Vseeno imam mal predsodkov proti aluminjastem foilu ter power boxu. Glede na to da je to dost nova zadeva, vprašanje ča ma kdo v SLO.

Rekreator    [ 10 month ago]

Nekje na 01:10 G. Robert Stroj, Ki dela za Neil Pryde v videu govori o foilu za manj zahtevne in za učenje.

https://www.youtube.com/watch?v=Qd1QU2EQS2U

Pa še na powerbox ali tuttlebox gre.

A ga ma kdo od bralcev tega foruma za sprobat?

Strani: 1   
Navodila

© jaka_87
Spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo boljše uporabniške izkušnje, optimizacijo prikaza prilagojenih vsebin in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani se strinjate z uporabo piškotkov.