infinity

Forum - Oprema

Tema: Trebušni pas za wing (belt leash) ideje

ramsak    [ 1 week ago]

Enostavno brez filozofije: dvižna vrvica za jadra, karabinček, pripneš nekam na trapez.

Kenzzo    [ 1 week ago]

Hvala Jaka, ja zanimiv reel leash ja, samo mislim, da ni za moje namen. Tudi jaz  sem bolj za ježka pri zapenjanju. Sicer za desko sem vedno uporabljal kar nek navaden trak s plastično sponko, mislim da je bilo od enega winga za pospravit, in je vedno funkcioniralo. Samo pri wingu je večkrat večja sila in v primeru da se odpre, ga skoraj ni mogoč ulovit. Deska je bolj počasna...

jaka87    [ 1 week ago]

To sem tudi jaz že večkrat razmišljal. Predvsem, ker se mi zmeraj nekako zaplete okoli vrata ali pa me tolče po glavi pri pumpanju... Jaz sem mislil leash ki je z na roko samo zapet okoli pasa... 

Glede pasa mi je super od ION-a na ježka hitro se da gor in dol je precej udoben edino leash vrvica se prime na ježka in se "mucka" to je edini minus. Sem probal tudi (nenamenski) pas na plastično klipsno pa ni tolk ziher, probal sem tudi potaplaški pas ki sem ga kupil od kitajcev in je z trapezom precej neudoben pa ene parkrat se mi je odpel, ko sem se zgleda butnil v klipsno pri padcu...

Jaz sem razmišljal da bi podobno kot zadaj za desko imel tudi spredaj "reel leash" da je špaga skoz pod napetostjo. Sem ravno nabavil novi reel leash od Ride engine (bojda pride jutri) ki je precej manjši in lažji od prejšnega Oceanus-ovega ki je kar težak... če se izkaže da je v redu bi mogoče enega spredaj dal...

Kenzzo    [ 1 week ago]

Včasih se mi zdi, da bi raje imel vrvico na trebušnem pasu kot na roki. Sploh, ko nimam privezane deske in plavam za njo. Kakšne pasove imate oziroma kakšen se vam zdi najboljši. Na ježka, s plastično sponko....na mehke vrvice (leash) ali na zavito gumirano (ki je na wingu ne maram preveč), dolžina vrvice enaka kot originalna ali daljša, na fiksne nastavke na pasu ali na premične, z možnostjo karabina ali brez. In kje se to nabavi?

Strani: 1   
Navodila

© jaka_87
Spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo boljše uporabniške izkušnje, optimizacijo prikaza prilagojenih vsebin in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani se strinjate z uporabo piškotkov.