freestyle

Forum - Vreme

Tema: Meritve vetra v istri

jaka87    [ 2 year ago]

Včeraj sem nekaj po 10-i uri meril veter na valobranu v Savudriji. Sem mislil, da bo zaradi bolj severne smeri vetra meritev vetra vsaj približno primerljiva z stanjem na vodi pa se je izkazalo, da niti približno...

Tačas 

na boji 22.1 KT, sunki  27.8, smer 53st

Izola 18.5 KT, sunki  19.7, smer 18st

Savudrija 11.3 KT, sunki  14.2, smer 27st

Luche    [ 2 year ago]

Zanimivo!!!

jaka87    [ 2 year ago]

Danes sva šla z anemometrom malo naokoli. Najprej je bil plan narediti meritve samo v Savudriji, ampak me je razjezilo, ker je s. Ivan kazal vzhodno smer medtem ko je bil v Savudriji in pa tudi na Boji jugo. Sem že mislil, da kaj narobe kaže in sem se vsedel v avto in šel pogledat do sv. Ivana. No tam je v zalivi kjer je postaja dejansko pihalo z vzhodne smeri medtem ko je kakih 100m zraven bolj na odprtem pihal jugo. Dokler sem postavil anemometer se je situacija spremenila in je bil že po celem zalivu jugo, kakih 10min kasneje pa je bila smer že bolj zahodna. 

Veter namerjen na obali na višini nekje 1.5m (UZ anemometer) je nekoliko šibkejši, kot na postaji sv. Ivan najbrž zaradi nekaj metrov višinske razlike...Meril sem pa potem še v Umagu zraven svetilnika na obali, Zambratiji na sipini ter v Bašaniji na rtu. 

Glede na meritve lahko rečem, da je postaja sv. Ivan danes dobro pokrivala celotno področje do Savudrije, ter celo bolj korelirala z podatki iz obale kot Boja. Zanimivo bo še primerjati ob močnejšem jugu, pa potem na maestral. No pa seveda me zanima primerjava med bojo ter Izolsko postajo ob burji...


Strani: 1   
Navodila

© jaka_87
Spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo boljše uporabniške izkušnje, optimizacijo prikaza prilagojenih vsebin in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani se strinjate z uporabo piškotkov.