recharge

Forum - Vetercek.com

Tema: Napake na strani

jaka87    [ 7 month ago]

Glede postaje Monfalcone in bojda nepravilnega prikaza podatkov prilagam slike iz veterčka ter vira podatkov. Vir je res v km/h so pa podatki tukaj preračunani v vozle tako da štima...






ramsak    [ 9 month ago]

Barve štimajo. Hvala na odzivnosti.

Glede grafa pa ... Razumem 🥸


jaka87    [ 9 month ago]

Barve sem popravil.

Ta graf je bolj za mojo evidenco, tolk da lahko na hitro vidim kateri tracki so problematični in jih moram bolj pregledat. Debian ima neko starejš verzijo knjižnice ki ne izpiše dobro enot, na novem serverju ko bom tudi updejtal distro bo novejša knjižnica in bo to najbrž delalo čeprav bom to verjetno takrat že dal stran. 

Pri preračunih uporabljam sekunde in metre zatos sta tudi tukaj ti dve enoti. 

Z modro je prikazan pospešek (pred filtriranjem). To je za orientacijo, načeloma je 3-4m/s max pospešek, ki ga lahko dosežeš na srfu.  Z rdečo pa je skupna prevožena pot glede na čas. Ta mora biti čimbolj linearno. Pri nekaterih opažam da so  pri izvozu podatkov iz strave "štenge" ko čas vmes med eno meritvijo in drugo kar poskoči včasih za 100-1000 sekund. Ni mi povsem jazsno zakaj. Podatke sem večkrat preveril in točno tako dobim iz API-ja. Če pa isti track uvozim kot GPX pa teh težav ni. Ne vem čisto točno v čem je fora in predvsem zakaj se to samo pri nekaterih dogaja. Predvidevam zaradi kake čudne aplikacije za beleženje, ki ni kompaktibilna s stravo, ali pa če imajo te appi auto pavzo ki vmesni čas zbriše in začne naprej štet od tam kjer nadaljuješ

ramsak    [ 9 month ago]

Graf razdalja pospešek.

Na x osi, čas, manjkajo številke in enote, predlagam ure.

Na  sekundarni osi za razdaljo bi bilo verjetno bolje uporabit kilometre kot metre, manjka enota. Tudi na primarni osi manjka enota.

To sta "should be" popravka lepotne narave.

Na splošno pa me preseneča izris drugega odvoda poti, torej pospešek. Mank kot je žiga žaga, boljši so podatki iz gps?! Če bi jaz izbiral, bi se odločil za graf hitrost in pot, brez pospeška vs času na x osi. Saj vem da je kilometerska hitrost v podrobno. Menim da bi kvaliteto podatkov lažje ocenil iz žiga žaga hitrosti kot pospeška.

Verjetno si o tem že razlagal na forumu, pa sem spregledal... Oprosti. Moral sem napisati.

Glede grafa nudim pomoč, čeprav sam to prej popraviš...

ramsak    [ 9 month ago]

Barvna skala hitrosti vetra v tabeli ni enaka kot na grafu. Številke so enake.

To sicer ni napaka, je pa ... Šlampasto 😛. In verjetno ni dosti dela, da se uskladi. Predlagam, da se uporabi barvna skala iz tabele.

In Jaka, svaka čast za tvoj trud. Vetrcek je zakon. Najbolj pogosto obiskana stran na mojem googlu!

jaka87    [ 1 year ago]

Zrihtano. Nekej je jamral da ne more veritificirat SSL certifikata od slosurf in sem popravil, da to opozorilo ignorira...

Rekreator    [ 1 year ago]

Tale z besedo se ne osveži, pa kaže besedilno napoved z dva tedna nazaj


https://vetercek.com/polajnarzbesedo.php

Strani: 1   2   3   4   
Navodila

© jaka_87
Spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo boljše uporabniške izkušnje, optimizacijo prikaza prilagojenih vsebin in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani se strinjate z uporabo piškotkov.