flikka

Forum - Vetercek.com

Tema: lokacija za 3. vremensko postajo

jaka87    [ 4 year ago]

Lespaje: jaka87 predlagana lokacija piranski svetilnik ni prav zelo uporabna (višina, precej skrita pri bolj vzhodni burji). Lahko pa zagotovim dostop. Kar se tiče piranskega zaliva bi dejansko rabili bojo, nekje med bernardinom in crvenim vrhom, kjer pogosto piha tramontana, ki jo ne zazna niti boja, maestral v "pravi" jakosti, južni vetrovi na max jakosti in, če bi jo postavili blizu meje, jutranji termični JV veter. Je pa najbrž vsem jasno, kako težko bi pridobili dovoljenja za postavitev in obratovanje take boje.


Glede na rezultat ankete so trenutno v ospredju:

  • Savudrija
  • Premantura 
  • Punat 

Verjetno se vsi strinjamo, da bi bile dobrodošle postaje na vseh vseh 3 lokacijah, je pa res da mi je prva najbližje in bi jo najlažje vzdrževal saj sem večkrat okoli. Sledi Premantura nato Punat. Kot že rečeno v anketi, bomo nekaj časa še počakali da vidimo kako bosta postaji delovali seveda se pa lahko pripravimo že vnaprej. 

Fino je da tudi lokalci podajo mnenje glede mikrolokacije (kot je naredil Lespaje), tako da lahko pametno izberemo. Lokacija na piranskem svetilniku se mi je zdela smiselna predvsem glede na zemljevid, na sami lokaciji ne vem če sem že kdaj bil. Mislim da postavitev "boje" ni realna če govorimo da bi stala nekje sredi morja. Če ne drugega bi se zataknilo pri stroških, ki bi zagotovo presegli naš proračun. Verjetno bi bila problem tudi dovoljenja, treba bi bilo vrisat na vse sorte karte da se nebi folk gor zaletaval itd. Seveda se strinjam, da bi bilo to najboljše ampak zaenkrat so to samo mokre sanje. Teoretično bi bilo možno v vodi kje ob obali okoli crvenega vrha na kakih čereh. Tukaj bi se morda lahko povezali z Hrvati, če imajo interes postavit kak steber mi pa potem postavimo postajo. Vsekakor bi bilo že zaradi same varnosti in prisotnost tramontan smiselno imeti postajo v bližini. 

Trenutno sem mi zdi najprimernejša lokacija med mejo z kampom in vojašnico (glej sliko - čisto na koncu ob ograji). Tukaj bi bila pomojem dobra lokacija tako za tramontane, verjetno pa bi tudi južne vetrove za silo namerili, pa verjetno  še kak maestral. Stroškovno bi to sicer nekaj navrglo, saj bi morali še postaviti drog ampak bi najbrž šlo. V tem primeru bi se probal dogovoriti s kampom, fino pa bi bilo tudi obvestiti vojsko, da ne bo kak incident...  Če ma še kdo kak predlog okrog Crvenega vrha (najboljše napisat kar koordinate) in bom šel enkrat z biciklom pogledat...


Strani: 1   
Navodila

© jaka_87
Spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo boljše uporabniške izkušnje, optimizacijo prikaza prilagojenih vsebin in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani se strinjate z uporabo piškotkov.