flikka

Forum - Vetercek.com

Tema: WIFI vremenska postaja

jaka87    [ 5 year ago]

Medtem ko čakamo na izdelavo ogrodja za GSM postajo sem se lotil še wifi verzije, za katero sem kar nekaj časa nazaj naročil vezje. Zadeva je čisto preprosta in čisto super dela. V kolikor je na lokaciji možno dobiti štrom ter lovi wifi potem ni kaj za razmišljat

Zanima me če je kdo zainteresiran za postavitev take postaje oz. je kak predlog za lokacijo, kjer bi jo lahko postavili?


Sama postaja je bistveno bolj enostavna kot pa GSM varianta, ki jo bomo postavili tako da so tudi stroški še nižji.

Samo vezjje, mikrokontroler ki se poveže na wifi in računa podatke, ter temperaturni senzor stane cca 10-15€ (odvisno od dolžine kabla za temperaturni senzor). Napajanje je preko micro USB, tako da se lahko porabi kak star polnilec za telefon.

Seveda je potem potreben še anemometer, ki predstavlja večino stroškov - gre za Davis 6410, lahko pa da paše tudi kak drug, ki ima RJ11 konektor (to je tak kot za telefonske linije). Redna cena je 150€ jaz ga kot član društva Zevs dobim za 130.  


Strani: 1   
Navodila

© jaka_87
Spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo boljše uporabniške izkušnje, optimizacijo prikaza prilagojenih vsebin in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani se strinjate z uporabo piškotkov.