recharge
CHAT
Prijava    Registracija
4 week ago   lukaiano

Miha88 - seveda. Jaz bom jutri tam. Okrog 13h upam, da bom na vodi. Ne vem, koliko ma stopinj, ampak vem, da bom fural tudi, ko jih bo še kakih 10 manj. 😂

3 month ago   lukaiano

Ne samo kvaliteto življenja in zrak, za katere je, bodimo iskreni, sistemu vseeno. Prepričan sem, da je celotna situacija na cestah tudi z ekonomskega vidika negativna za našo državo. Ni šans, da cestnine in profiti Luke Koper ter ostalih logističnih biznisov odtehtajo vse nesreče, vzdrževalna dela in izgubljene ure ter energijo državljanov, ki se vozijo na delo.

3 month ago   lukaiano

Na štajerski AC to gledamo že zadnjih 10 let, zdaj pa je očitno primorska AC še v slabšem stanju. Surfat je treba do teme in se pozno zvečer vračat. Jaz sem imel nekaj tednov nazaj presenetljivo smooth vožnjo iz Ližnjana v MB v torek pozno zvečer.

7 month ago   lukaiano

Meni je bilo lažje pumpati z navadnim ensis freestyle kot z aluulo. To da se malce zvija vidim kot prednost pri pumpanju. Ampak mogoče gre za pomanjkanje tehnike z aluulo, ker sem jo samo enkrat vozil. Defenitivno pa se mi ni zgodilo to, o čemer nekateri razlagajo in sicer, da ko enkrat probaš aluulo ne moreš nazaj. Sploh za kakšne skoke pa zelo odsvetujem winge s trdimi ročkami. Jaz bi si že polomil rebra, če ne bi imel mehkih ročk na mojem wingu.

7 month ago   lukaiano

Jaz lažje spumpam v 8kt s 4,5 kot s 6,5 wingom, ker se 6,5 zaletava v vodo. Seveda je tu predpostavljeno brutalno pumpanje z dobro tehniko, ki ti nabije pulz na 200. Če pa je namen priti ven bolj udobno z manj dela, potem pa bo defenitivno večji wing pomagal. Ampak veliki wingi po mojih izkušnjah niso dobri za intenzivno pumpanje. Tako da bi si celo upal trditi, da se s pravilno tehniko lažje pride ven z malce manjšim wingom. Seveda pa je vse skupaj odvisno od telesne višine. 2 m visok winger s 70 kg in 7,0 wingom bi verjetno prišel ven v 5kt 😄.

8 month ago   lukaiano

Jaz sem si zelo želel iti na obe tekmovanji, ampak žal v obeh primerih ni bilo prav nobenih informacij, če tekmovanje sploh bo. Edini vir informacij mi je bila FB stran, na kateri sem označil "zanima me", vendar tam po razpisu dogodka ni bilo nič objavljeno (razen če sem nekako zgrešil). Ampak tudi ko gledam za nazaj, ni nobenih objav. Zakaj bi pričakoval objave? Ker je bila napoved tako slaba, da sem prepričan, da se je na obeh tekmovanjih izvedel največ en dan plovbe. Tega seveda ne morem trditi z gotovostjo, ker, kot rečeno, ni bilo nobenih objav. Glede na katastrofalno napoved bi pričakoval, da nekdo napiše, če se sploh misli dirkat in kateri dan. Razen če pričakujejo, da se v četrtek pripeljem iz MB na morje in čakam do nedelje, če bo mogoče kako uro pihalo.

8 month ago   lukaiano

@lespaje nop, zdaj nekaj časa samo še na rumene in rdeče zvezdice vozim 😂.

8 month ago   lukaiano

OK, zdaj pa k resni temi. Kam jutri na jugo? 😅

8 month ago   lukaiano

Jap, zelo odvisno od razmer. Jaz sem izhajal iz refulastih jezerskih, kjer bi izbral okoli 1800 cm2 foil (W999 v mojem primeru), če bi lahko imel samo enega. Pa tudi v Žusterni sem vedno vozil tega, ker je bilo preveč luknjasto. V lepem vetru in na valu (npr. v Savudriji ali v Ližnjanu) pa je verjetno res neuporaben. Pa še ena opomba - to desko sem mislil kot dolgoročno izbiro, ko boš že znal. Za učit si boš moral sposodit eno drugo 😂.

8 month ago   lukaiano

75-80 L deska, 1800 cm2 sprednje krilo foila. S tem lahko voziš od 10-30 kt tudi v luknjastem vetru, zato sem napisal večji foil. Če voziš predvsem v konstantnem vetru, potem pa lahko manjše sprednje krilo.

9 month ago   lukaiano

keskopesko - odvisno ali želiš voziti malo ali veliko robo 😊

9 month ago   lukaiano

Sem pogrešal eno bojo nazadnje... očitno je res visoka voda.

9 month ago   lukaiano

Jaz sem vozil na Balatonfenyvesu, ampak je zeloooo zahtevno. Najprej moraš hodit kakšnih 100-200 m po plitvini, da prideš do dovolj globoke vode za foil. Potem se moraš prebiti čez shorebreak, kar je v močnem vetru kar brutalno. Potem, ko si že cel izčrpan, pa moraš v razmetanih valovih v prvem poskusu štartati, drugače te vrže nazaj na plitvino. Jaz sem imel nazadnje porezane prste od foila. Je pa res, da sem šel tja na moj 5. sešn na wingu, tako da bi bilo zdaj mogoče lažje. Lahko da obstaja še kakšen drug spot, ki je bolj primeren za foile.

10 month ago   lukaiano

Na slo obali je vse crknilo. Bo kdo v Savudriji?

11 month ago   lukaiano

Jaz grem jutri, ampak verjetno samo do Žusterne ali Seče. Če pa slučajno ne bo nič, potem pa do Savudrije.

1 year ago   lukaiano

Gre jutri kdo na jugo in kam?

1 year ago   lukaiano

Gre jutri kdo v Žusterno ali Sečo? Da ne bom spet sam, tak kot čez vikend v Medulinu. 😳

1 year ago   lukaiano

4.7 brez foila bo jutri težka. Danes je bil totalni nateg. Cel dan bonaca razen pol ure pred temo se je dalo na šoderjami vozit velike winge. Mogoče bo jutri do 12h (pred dežjem) kaj bolj pihalo, ampak prevelikih upov ne bi polagal na karkoli brez foila, ker bo oblačno.

3 year ago   lukaiano

No, pa sem se tudi jaz vdal in se kupil kralja folijo. Se vidimo v ponedeljek na šoderjami, ko bom prvič stal na tem čudu. 😄

6 year ago   lukaiano

A gre kdo jutri v MS srfat? Mogoče kdo ve, če je še led na Kamenšnici?

8 year ago   lukaiano

Kamenščica je super. Zraven avtoceste in čista voda. Spot za jugo je na SV strani. Mogoče je dopoldne še zaprta rampa in je treba kake 20 m nesti opremo.

9 year ago   lukaiano

Jaz grem na Balaton.

Navodila

© jaka_87
Spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo boljše uporabniške izkušnje, optimizacijo prikaza prilagojenih vsebin in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani se strinjate z uporabo piškotkov.