recharge
CHAT
Prijava    Registracija
4 day ago   bojani

Se pravi da vzamem HM in molim da ne bo mehek 😁

4 day ago   bojani

Da ne bomo zasli iz teme..., kolega Igor ima podobno izkusnjo s karbon mastom kot ramsak, pa nima gonga, Težave pri jibeih, voznji, skratka vedno bolj me mineva nakup oz. zamenjava.

5 day ago   bojani

Jaka, to je včasih najbolj pomembno ali in če bom občutil razliko, razen v žepu 😊. Se pravi sigurni smo, da je teža manjša, hitrost zaradi šejpa, tanjši, bi morala bit večja večja. Sem pa zadnjič v Žusterni parkrat opazil eno "guncanje", kt bi mal zadriftal. To opažam zdej na trdi, na napihljivi pa nisem, hecn.

5 day ago   bojani

Ramsak, Gong ma dva modela, če se ne motim, se pravi, da tvoj ni bil HM. Kako je lahko karbon mehak ?

6 day ago   bojani

A lahko nekdo čist na kratko razloži bistveno razliko ( pa ne ceno 😊 ) med alu pa karbon mastom, pa če karbon "običajen" ali HM, ki je še mal dražji. Imam gong foil, pa bi mast 95 menjal za karbon 85.

1 week ago   bojani

Da jo daš hitrej ven iz avta pa da zavzame manj prostora nima z njegovim vprašanjem nobene veze, glih tolk ve kt prej. Začel sem z napihljivo 135 JP, pa sem mel kr skoz napumpano, tolk okrog prostora. Zdej vozim trdo 95, pa bi se na začetku s tole preveč mučiil Se pa strinjam da bi bla za začetek trda boljša, ker prej ven pride, pa litraža +40. Surfal sem 30 let, pa sem hotel začet na 95 trdi, pa zarad ravnotežja ni slo zadost hitr, zato sem nabavil še napihljivo. Ta je zdej na slosurf-u če koga zanima. Spet po mojem menju za začetek foil 2000 bo ok, pa wing 6., tko boš vozil tja do 15 kt, če ne boš plavalec na kratke proge 😂

3 week ago   bojani

Jaka, naložen GPX, vsaj info je da je 100%, pa ga ni gor, kašna fora ?

1 month ago   bojani

Lani sem bil tam, vprašal kelnerja če lahk parkiram, pridem pol na pivo. No in ob pivu sem mu pokazal in razkazal tole "našo" stran, da bo lahko vidu kdaj bo burja, pa je bil ful navdušen 😊

2 month ago   bojani

Tole je pa druga zgodba, za zaliv Antenal se smatra lokacijo od mosta navzdol. Za vidljivost v tem zalivu bo pa treba počakat na lepše dni, da se vse tole usede

2 month ago   bojani

Vidljivost na tem delu je zelo slaba ker je na dnu blato, Mirna ob oseki priide golboko v zaliv, globina pa ni ne vem kaj. Drgač pa popoldan veter pri kamnolomu enak kot na postaji, nameril sem sunke tudi čez 30, smer pa zelo vzhodna prav iz smeri Tara, precej nenavadno za kao jugo.

2 month ago   bojani

MK9, če lahk mal dodam glede na to, da surfam/wingam v tem zalivu že 30 let. Ime postaje glede na lokacijo ni najbolj posrečeno saj se pod Antenal smatra lokacija okrog mosta na Mirni, pa nićje, to je že Novigrad, nad postajo je kemp Sirena, Sirena bi bilo bolj primerno ime, tud vhod iz kempa je dost bolj primeren kot pod kamnolomom, kjer je Antenal. Pri južnih vetrovih bo postaja kazala vsaj 5 vozlov več kot jih je v Antenalu, pa par manj kot jih bo takrat na rtu Dajle. Grem zdajle preverit v živo, pravkar dvignilo na 20....

2 month ago   bojani

Jaka, to je potem na tisti hišici na koncu pomola pod Maestralom.

2 month ago   bojani

Jaka, jest sem šel mimo k si bil še na vodi, drugače pa po mojih izkušnjah, tam se veliko mimo vozečih ustavlja, tko da težko, da bi kak lokalc to pobral.

3 month ago   bojani

CheFour; naročeno 😊

3 month ago   bojani

CheFour, thnx, bom nabavil tisti patch 😏

3 month ago   bojani

Verjetno že 100 krat povedano, rabim popravilo winga, cca 5 cm, so kontakti kje na vetrčku, sicer bo prosil za koga v Lj.

3 month ago   bojani

Hudo dobr zgleda 😃

3 month ago   bojani

...lokacija na rtu Lanterne ne potrebuje komentarja, ker je top, zgodovino prejšnjega leta pa poznamo 😊

3 month ago   bojani

Vsi vemo kako na tem koncu piha maestral, pri Novigradu zavije v zaliv, močnejši ko je, bolj se stržen približa tej hišicii, sicer je bolj na drugi polovici proti Lanterni, stržen je pa od začetka kamnoloma naprej, kjer se zaliv zooži, vsekakor pa najmočnejši na pasji plaži na koncu kempa Lanterna. Pri burinu je pa smer most Antenal rt Lanterna tako da hišico dosežejo le občasni refuli.

3 month ago   bojani

.. pa kar se žurk in neurij tiče, pa glede na dolgoletno statistiko, ni bojazni...

3 month ago   bojani

Burin je tule zelo lokalna zgodba, maestral se razvije pa precej višje tako da ga že Ivan pokaže. Takole pod črto, ker verjetno glavni pomol ne bo "odobren" tale hiška ni tko slaba izbira 😃

3 month ago   bojani

Upravitelj tele hišice je po moje Maestral, ker je noter pumpa, ki jim črpa vodo v bazene. Ta lokacija pa ni primerna za burin in maestral, ne prvi ne drugi te lokacije ne dosežeta. Tudi lokacija kamnoloma je glede burina in maestrala enaka. Edino možno lokacijo vidim le še na koncu glavnega pomola kjer je svetilnik, to pa upravlja najbrž mesto Novigrad.

3 month ago   bojani

Jaka, sam da spomnim 😏, kako kej kaže z Lanterno, lokacija ki za ta konc Istre kaže najbolj merodajne podatke.

6 month ago   bojani

Naslednji četrtek pa kaže na jugo 😉

6 month ago   bojani

Včeraj je bil vozen Antenal, zaliv popolnoma flat, vhod pasja plaža v Lanterni, smer vetra N, smer vožnje rt Novigrad. Včer sem tam nameril med 20 in 25, višje gor verjetno več, vsekakor pa pogoji napram Dajli top.

6 month ago   bojani

...

6 month ago   bojani


6 month ago   bojani

DAJLA, 25, sunki 35, brejkerji, hm..., tolk o napovedi, jbm...

6 month ago   bojani

Lovrečica webcam 😩

6 month ago   bojani

Jaka, jaz sem za športno, sam ene 10 m višje, tudi burin mi dobr pokaže 😊. Mam kolega, ki dobro pozna župana, pobratena občina Celje, pa bom mal povprašal. Za njih bi bil to res drobiž...

6 month ago   bojani

Jaka, na mapi je postaja v Novigradu, gasilski dom. anpak za nas ni uporabna. Se ena je na sportni dvorani, pa tudi ta ni na pravi lokaciji. Zelo podobna lokacija tej v Lanterni bi bila na malem svetilniku na glavnem pomolu v Novigradu. Mislim, da bi jo Novigrad zlahka doniral 😁, pa tud njim bi prav prisla, saj je marina zadaj.

6 month ago   bojani

Letos se je v Antenalu dogajalo marsikaj. Škoda bi je bilo saj je dala za ta del Istre za vse smeri najbolj merodajne podatke, še za jutranji burin v Antenalu 😉

6 month ago   bojani

Jaka, Lanterna, a je konec za letos 😒

7 month ago   bojani

Jaka, kaj se dogaja s postajo Lanterna ?

7 month ago   bojani

Dajla

7 month ago   bojani

Na mostu do 40

7 month ago   bojani

Antenal, noro, most zaprt...

7 month ago   bojani

Antenal, 18 avg, sunki do 25, tudi sse...pa nic vala...

7 month ago   bojani

Antenal podobno, tri spure na foilu, pol pluzenje, na konc na hlape proti toku Mirne, bla je ful oseka, pri izkodu pa se 5 cm luknja na wingu, jbm...

7 month ago   bojani

Milko, ALADIN pravi da bo veter ob 12 crknu in zgleda tud je 😉

7 month ago   bojani


7 month ago   bojani

Jaka, pohvale za hitro vzpostavitev Lanterne 😊

8 month ago   bojani

Jaka, smola za Lanterno, a letos bo še kej operativna 😏

8 month ago   bojani

MTB, zanimivi linki, zdej mi bo lažje v koloni 😊

8 month ago   bojani

Off topic : včeraj vožnja od KP do LJ od 17 do 19, čista katastrofa kaj je s to našo AC. Do Unca nič prometa, potem pa stoječa kolona, stojimo 5 min, potem tekoče 2 km, spet ponovitev, tako do LJ na cesti pa nobene nesreče ali česarkoli kar bi lahko bil razlog za tako plazenje.

8 month ago   bojani

Ne, trave ni bilo, ostalo v reportu.

8 month ago   bojani

Antenal 15 sunki 20, pol ure nazaj nevihta, zdej soncek 😊

8 month ago   bojani

In glih dans postaja Lanterna ne dela 😢

8 month ago   bojani

Tam kjer je na sliki rdeč krog, z avtom prideš čist zraven, vhod v vodo super, ker je tam klančina za čolne, tudi pri močnem jugu tam val ne gre direkt na obalo, tam zmečeš opremo ven, pa avto odpelješ na parkplac od Konzuma ( P na sliki )recimo, lahk se pa tud parkira v bližini, pa plačaš seveda.

8 month ago   bojani

Pri smeri SSE običajno veter ne doseže zaliva, boljši je vhod na začetku mestne plaže.

Navodila

© jaka_87
Spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo boljše uporabniške izkušnje, optimizacijo prikaza prilagojenih vsebin in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani se strinjate z uporabo piškotkov.