surfshop
CHAT
Prijava    Registracija
6 day ago   SLO405

@jaka in ostali, me vesli, da smo pred leti napisali uporaben členek.

6 day ago   SLO405

Danes smo zabeležili 5. najvišjo gladino morja od leta 1961. Na mereografski postaji v Kopru je bil vodostaj 365 cm. Prva prelivanja prek obale se pričnejo ob 300 cm.

2 week ago   SLO405

Preluka slavi! Čestitke Enriku Marottiju za PWA zmago na Japonskem in seveda tudi Macieku Rudkowskemu za 2022 over all zmago !!

2 week ago   SLO405

Moj najboljši lanski nakup je bila takšna jakna SurfLogic. Dobiš jo v Surfshop.

3 week ago   SLO405

Bravo, čestitam!!

1 month ago   SLO405

Bravo čestitam!!!

2 month ago   SLO405

Foili F4 po novem v stilu moto GP: link

5 month ago   SLO405

Seveda, to enodnevno kombinacijo termičnih vetrov: Preluka-Moščenička Draga ali Ravni smo večkrat prakticirali v maju in juniju, ko še ni bilo turistične gneče.

5 month ago   SLO405

Super @Gecko120, Ravni je zakon!

8 month ago   SLO405

Užgalo je v Tržaškem zalivu 40 kn. Kmalu bo pri nas!

8 month ago   SLO405

Ja, Mihi se spomnim in upam, da sva takšne izzive že prebolela..

8 month ago   SLO405

Čez Slovenijo se pomika izrazita vremenska fronta z močnimi sunki vetra. Že sredi dneva ali popoldan bo na morju jugo hitro obrnil na burjo z močnimi sunki.

9 month ago   SLO405

U, hvala za info. Verjetno je bila boja tako blizu gladine tudi kot posledica izrazite oseke. Gladina morja je bila včeraj, 17.2. popoldan cca 60 cm nižja od srednje gladine (ob 16. uri 67cm).

10 month ago   SLO405

Danes piha močan severozahodnik, na morju skoraj iz smeri tramontane, kot posledica širjenja anticiklona preko in delno okoli Alp. Dodatno mu pomaga še srkanje zraka v ciklon, ki je nad Finsko.

11 month ago   SLO405

Prej je kamera kazala direktno v vodo in ni bila kaj prida uporabna.

11 month ago   SLO405

😊

11 month ago   SLO405

Boja Vida je spet na delovnem mestu, podatki pa za enkrat še niso kalibrirani in povsem natančni.

1 year ago   SLO405

Ni problema, samo barvo ali pa obliko določimo in se dogovorimo z web administratorji. Dajmo poskusit...

1 year ago   SLO405

Čestitam Lina!!

1 year ago   SLO405

Ja to je prikaz tokovanja na površini.

1 year ago   SLO405

Načelno so podatki radarja namenjeni beleženju površinskih morskih tokov v Koprskem in Tržaškem zalivu. Bom preveril kako je z javno dostopnimi podatki...

1 year ago   SLO405

Z včerajšnjim opozorilom smo kar dobro predvideli večerno poplavljanje morja, s 336 cm na mareografski postaji Koper. Mihi je dobro povzel vozne razmere proti Ribiču ob takšnih razmerah. Cesto začne prelivati, ko je v Kopru 300 cm, kar se dogaja prav zdaj. Predvidoma po cca 10:30 bo cesta spet suha. Stanje lahko prevrite on line: link

1 year ago   SLO405

Boja Vida je danes že na varnem v marini Portorož, čaka na tehnični pregled. link

1 year ago   SLO405

@rogina2016 "surf poezija", bravo! (laški enjsterec...)

1 year ago   SLO405

Kaže na šibkejši NW, zadnji rezultzati modelav pa kažejo, da verjetno ne bo dovolj močan veter za surf.

1 year ago   SLO405

Bojo Vida so našli na relaciji med Piranom in Linjanom. Upajmo, da bo kmalu spet na svojem mestu.

1 year ago   SLO405

Tu bi prišel v poštev "Rajkov" model, ko ga je tok ob podobni burji zanesel proti Strunjanskemu zalivu.

1 year ago   SLO405

Bojo Vida je odtrgalo z muringa. Podatke sicer javlja a nisio merodajni za njeno lokacijo. Ne ve se kje je, jo iščejo.

1 year ago   SLO405

Vse čestitke!!

1 year ago   SLO405

LSC Poiatte, rampa za dostop v vodo. Tam kjer je bela celada, do tam je obicajno voda.

1 year ago   SLO405

@Luche, tocno tak dostop z betonsko rampo za spuscanje colnov je tu v kraju Poiate, LSC ob rampi pa Bay watch bar s pivom, in parkingom za prespat, trenutno je tu tudi DJ z glasbo iz 90... Trenutno je pa zelo nizka gladina jezera kot obicajno jeseni in Motha ne bi spravil v vodo ker je rampa prekratka. Sicer pa je spomladi in poleti gladina jezera za cca 3 m visja in je idealno za splovitev Motha, pol pa ju-hu.

1 year ago   SLO405

Vse čestitke Lini in Valu, pa seveda celotni družini!!

1 year ago   SLO405

Kaze da bo, v nedeljo nekoliko mocnejsa kot v soboto.

1 year ago   SLO405

MTB, si zadel . Zakaj je danes obetaven začetek maestrala zastal? Običajno, ne pa vedno, gre pri začetku nastanka maestrala ali na splošno popoldanskega termičnega vetra tudi na alpskih jezerih za dokaj hitro labiliziranje prizemne zračne mase sredi dneva. Ponoči in zjutraj je zračna masa stabilna, delci v njej se običajno premikajo počasi. Z razvojem sončnega obsevanja dopoldan se sredi dneva prizemna plast labilizira. Če seta pojav zgodi dokaj hitro, potem zapiha tisti prvi "sunek" maestrala bolj izrazito, nekako tako kot bi pljusknil svež morski zrak nad kopno. Po nekaj 10 minutah se vse skupaj ustali in preide na konstantno jakost vetra. Izmenjava zračne mase nad morjem in kopnim teče umirjeno do popoldanske oslabitve sončnega obsevanja.

1 year ago   SLO405

Za lokalno nekoliko močnejši maestral pri Žusterni poskrbi oblika obale, ki je na tem delu proti izlivu Badaševice konveksne oblike glede na smer maestrala, ravnina pa se ob Badaševici nadaljuje v notranjost. Zračna plast se ob taki obliki obale nekoliko "stisne" ima pa tudi lep iztok po prej omenjeni ravnini v notranjosti. Ta pojav je značilen tudi za druge dele obale na Jadranu ali na otokih, najbolj znan po tem pa je Ravni.

1 year ago   SLO405

Lepo se opisali razloge za razvoj nekoliko močnejšega maestrala ob SLO obali. Markopa išče prepoznavni znak za tisti dodaten dejavnik za nastanek močnejšega maestrala in ta se skriva v labilnosti zračne mase pri tleh. Ta labilnost pa je največja ko je zračna masa "suha" z malo vlage, takrat so zračni delci bolj "živi" in omogočijo lažje premikanje zračne mase. Takšni pogoji nastanejo v dnevu ali dveh po burji, ki nad naše kraje prinese bolj suh zrak iz vzhodne kontinentalne Evrope. Včasih pa lahko ob SLO obali zapiha veter podobne smeri kot maestral in ga zato tudi zamenjamo z njim, vendar je posledica nevihtnega ali padavinskega dogajanja v okolici, ali pa je posledica gradientnega severnega zračnega toka, ko severnik na določenih mestih prečka Alpe in potem v Padski nižini zavije proti SLO obali. Takrat v notranjosti Slovenije piha Karavanški fen. Je pa to bolj redek pojav. Za razvoj termičnega maestrala tudi drugod v Jadranu in na jezerih v Alpah pa velja, da so pogoji za nastanek najboljši spomladi in v začetku poletja, ko so temperaturne razlike največje, sončno obsevanje pa ima tudi največjo moč.

1 year ago   SLO405

Za enkrat v prihodnjih dneh ne kaže na jutranjo burjo v Barkovljah. Je povsem izenačen zračni tlak nad nami in ni videti rahlega gradienta za šibko burjo v zaledju.

1 year ago   SLO405

Bravo za windfoil prvenstvo v IQ klasi. Na mladih svet stoji in mi jim lahko pomagamo...

2 year ago   SLO405

Z veseljem, bravo!

2 year ago   SLO405

1:0 zate

2 year ago   SLO405

Tudi moja oprema je ostala v avtu

2 year ago   SLO405

Ja v planu je bil, a pravega razloga zakaj ni zapihalo pa ne najdem. Je za kratek čas že obrnilo na SW potem pa nič iz tega - žal.

2 year ago   SLO405

Imaš prav. Zvezdica zdaj je. Sem pozabil

2 year ago   SLO405

Ja že celo zimo uživamo v novozelandskem poletju in neverjetnih foil match racie-ih na teh novih bolidih. Me veseli, da je Luna Rossa izločila Ineos in tako postala izzivalka Novozelandske barke v prihajajočem Amarica's Cup.

2 year ago   SLO405

Saj bo okoli Božica, nekaj juga in malo burje. Če nas res začasno odprejo kot je slišati, pa sploh super.

2 year ago   SLO405

Ta čas je bolj izrazit jutranji veter Peler v okolici Malcesin, ali na drugi strani jezera Campione in Capo Reamol.

2 year ago   SLO405

Ja, v MJ se da voziti tudi na jugo. Vala ni veliko podoben je tistemu ob burji, a so valovi nekoliko daljši. Običajno piha dokaj enakomerno, jakost pa je nekoliko manjša kot ob SLO obali.

2 year ago   SLO405

Veter v Barkovljah je v večini primerov bolj ali manj refulast, se pa zgodi, da piha tudi precej enakomerno. To je takrat, ko na Krasu piha šibka burja in ta se potem ne zavleče preko dneva, kot je bilo to včeraj. Bolje je ko na obali potem čez dan zapiha neke vrste meeastral. Enakomerno in manj močno piha tudi pozno poleti po 17. uri. Težko je vsakič predvideti karakter vetra, vendar nekaj le drži: -lepši veter je pozno poleti in v začetku jeseni - zjutraj je močnejši od cca 6. do cca 9 ure, potem do cca 11. ure šibkejši z vedno bolj izraženio tremično komponento, ko ob obali piha vzporedno z obalo - enakomernejši veter je, ko je zrak na celini bolj ohlajen kot je te dni.

2 year ago   SLO405

Bo tako nekako... Za danes sem tako malo falil barvo zvezdice

2 year ago   SLO405

fico, hvala, bilo le luštno na predavanju, faj smo se imeli.

Navodila

© jaka_87
Spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo boljše uporabniške izkušnje, optimizacijo prikaza prilagojenih vsebin in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani se strinjate z uporabo piškotkov.