CHAT
Prijava    Registracija
1 week ago   SLO405

Prej je kamera kazala direktno v vodo in ni bila kaj prida uporabna.

4 week ago   SLO405

😊

1 month ago   SLO405

Boja Vida je spet na delovnem mestu, podatki pa za enkrat še niso kalibrirani in povsem natančni.

2 month ago   SLO405

Ni problema, samo barvo ali pa obliko določimo in se dogovorimo z web administratorji. Dajmo poskusit...

2 month ago   SLO405

Čestitam Lina!!

2 month ago   SLO405

Ja to je prikaz tokovanja na površini.

2 month ago   SLO405

Načelno so podatki radarja namenjeni beleženju površinskih morskih tokov v Koprskem in Tržaškem zalivu. Bom preveril kako je z javno dostopnimi podatki...

3 month ago   SLO405

Z včerajšnjim opozorilom smo kar dobro predvideli večerno poplavljanje morja, s 336 cm na mareografski postaji Koper. Mihi je dobro povzel vozne razmere proti Ribiču ob takšnih razmerah. Cesto začne prelivati, ko je v Kopru 300 cm, kar se dogaja prav zdaj. Predvidoma po cca 10:30 bo cesta spet suha. Stanje lahko prevrite on line: link

3 month ago   SLO405

Boja Vida je danes že na varnem v marini Portorož, čaka na tehnični pregled. link

3 month ago   SLO405

@rogina2016 "surf poezija", bravo! (laški enjsterec...)

3 month ago   SLO405

Kaže na šibkejši NW, zadnji rezultzati modelav pa kažejo, da verjetno ne bo dovolj močan veter za surf.

3 month ago   SLO405

Bojo Vida so našli na relaciji med Piranom in Linjanom. Upajmo, da bo kmalu spet na svojem mestu.

3 month ago   SLO405

Tu bi prišel v poštev "Rajkov" model, ko ga je tok ob podobni burji zanesel proti Strunjanskemu zalivu.

3 month ago   SLO405

Bojo Vida je odtrgalo z muringa. Podatke sicer javlja a nisio merodajni za njeno lokacijo. Ne ve se kje je, jo iščejo.

4 month ago   SLO405

Vse čestitke!!

4 month ago   SLO405

LSC Poiatte, rampa za dostop v vodo. Tam kjer je bela celada, do tam je obicajno voda.

4 month ago   SLO405

@Luche, tocno tak dostop z betonsko rampo za spuscanje colnov je tu v kraju Poiate, LSC ob rampi pa Bay watch bar s pivom, in parkingom za prespat, trenutno je tu tudi DJ z glasbo iz 90... Trenutno je pa zelo nizka gladina jezera kot obicajno jeseni in Motha ne bi spravil v vodo ker je rampa prekratka. Sicer pa je spomladi in poleti gladina jezera za cca 3 m visja in je idealno za splovitev Motha, pol pa ju-hu.

4 month ago   SLO405

Vse čestitke Lini in Valu, pa seveda celotni družini!!

4 month ago   SLO405

Kaze da bo, v nedeljo nekoliko mocnejsa kot v soboto.

7 month ago   SLO405

MTB, si zadel . Zakaj je danes obetaven začetek maestrala zastal? Običajno, ne pa vedno, gre pri začetku nastanka maestrala ali na splošno popoldanskega termičnega vetra tudi na alpskih jezerih za dokaj hitro labiliziranje prizemne zračne mase sredi dneva. Ponoči in zjutraj je zračna masa stabilna, delci v njej se običajno premikajo počasi. Z razvojem sončnega obsevanja dopoldan se sredi dneva prizemna plast labilizira. Če seta pojav zgodi dokaj hitro, potem zapiha tisti prvi "sunek" maestrala bolj izrazito, nekako tako kot bi pljusknil svež morski zrak nad kopno. Po nekaj 10 minutah se vse skupaj ustali in preide na konstantno jakost vetra. Izmenjava zračne mase nad morjem in kopnim teče umirjeno do popoldanske oslabitve sončnega obsevanja.

7 month ago   SLO405

Za lokalno nekoliko močnejši maestral pri Žusterni poskrbi oblika obale, ki je na tem delu proti izlivu Badaševice konveksne oblike glede na smer maestrala, ravnina pa se ob Badaševici nadaljuje v notranjost. Zračna plast se ob taki obliki obale nekoliko "stisne" ima pa tudi lep iztok po prej omenjeni ravnini v notranjosti. Ta pojav je značilen tudi za druge dele obale na Jadranu ali na otokih, najbolj znan po tem pa je Ravni.

7 month ago   SLO405

Lepo se opisali razloge za razvoj nekoliko močnejšega maestrala ob SLO obali. Markopa išče prepoznavni znak za tisti dodaten dejavnik za nastanek močnejšega maestrala in ta se skriva v labilnosti zračne mase pri tleh. Ta labilnost pa je največja ko je zračna masa "suha" z malo vlage, takrat so zračni delci bolj "živi" in omogočijo lažje premikanje zračne mase. Takšni pogoji nastanejo v dnevu ali dveh po burji, ki nad naše kraje prinese bolj suh zrak iz vzhodne kontinentalne Evrope. Včasih pa lahko ob SLO obali zapiha veter podobne smeri kot maestral in ga zato tudi zamenjamo z njim, vendar je posledica nevihtnega ali padavinskega dogajanja v okolici, ali pa je posledica gradientnega severnega zračnega toka, ko severnik na določenih mestih prečka Alpe in potem v Padski nižini zavije proti SLO obali. Takrat v notranjosti Slovenije piha Karavanški fen. Je pa to bolj redek pojav. Za razvoj termičnega maestrala tudi drugod v Jadranu in na jezerih v Alpah pa velja, da so pogoji za nastanek najboljši spomladi in v začetku poletja, ko so temperaturne razlike največje, sončno obsevanje pa ima tudi največjo moč.

7 month ago   SLO405

Za enkrat v prihodnjih dneh ne kaže na jutranjo burjo v Barkovljah. Je povsem izenačen zračni tlak nad nami in ni videti rahlega gradienta za šibko burjo v zaledju.

7 month ago   SLO405

Bravo za windfoil prvenstvo v IQ klasi. Na mladih svet stoji in mi jim lahko pomagamo...

8 month ago   SLO405

Z veseljem, bravo!

8 month ago   SLO405

1:0 zate

8 month ago   SLO405

Tudi moja oprema je ostala v avtu

8 month ago   SLO405

Ja v planu je bil, a pravega razloga zakaj ni zapihalo pa ne najdem. Je za kratek čas že obrnilo na SW potem pa nič iz tega - žal.

8 month ago   SLO405

Imaš prav. Zvezdica zdaj je. Sem pozabil

11 month ago   SLO405

Ja že celo zimo uživamo v novozelandskem poletju in neverjetnih foil match racie-ih na teh novih bolidih. Me veseli, da je Luna Rossa izločila Ineos in tako postala izzivalka Novozelandske barke v prihajajočem Amarica's Cup.

1 year ago   SLO405

Saj bo okoli Božica, nekaj juga in malo burje. Če nas res začasno odprejo kot je slišati, pa sploh super.

1 year ago   SLO405

Ta čas je bolj izrazit jutranji veter Peler v okolici Malcesin, ali na drugi strani jezera Campione in Capo Reamol.

1 year ago   SLO405

Ja, v MJ se da voziti tudi na jugo. Vala ni veliko podoben je tistemu ob burji, a so valovi nekoliko daljši. Običajno piha dokaj enakomerno, jakost pa je nekoliko manjša kot ob SLO obali.

1 year ago   SLO405

Veter v Barkovljah je v večini primerov bolj ali manj refulast, se pa zgodi, da piha tudi precej enakomerno. To je takrat, ko na Krasu piha šibka burja in ta se potem ne zavleče preko dneva, kot je bilo to včeraj. Bolje je ko na obali potem čez dan zapiha neke vrste meeastral. Enakomerno in manj močno piha tudi pozno poleti po 17. uri. Težko je vsakič predvideti karakter vetra, vendar nekaj le drži: -lepši veter je pozno poleti in v začetku jeseni - zjutraj je močnejši od cca 6. do cca 9 ure, potem do cca 11. ure šibkejši z vedno bolj izraženio tremično komponento, ko ob obali piha vzporedno z obalo - enakomernejši veter je, ko je zrak na celini bolj ohlajen kot je te dni.

1 year ago   SLO405

Bo tako nekako... Za danes sem tako malo falil barvo zvezdice

2 year ago   SLO405

fico, hvala, bilo le luštno na predavanju, faj smo se imeli.

2 year ago   SLO405

Čestitke organizatorjem za izvedbo tekmovanja, čestitke zmagovalcem in sodelujočim!

2 year ago   SLO405

V soboto bodo podobne razmere kot v petek. Torej, če bo v petek veter prešibak, bo nekaj podobnega tudi v soboto.

2 year ago   SLO405

V noči na petek se bo ozračje precej umirilo, kar bi lahko bilo dobro za veter v Preluki, bo pa še nekaj južnega zračnega toka. Središče anticiklona bo ponoči nad osrednjo Italijo, dva ciklonska območja pa zahodno in vzhodno od Alp. Tak vremenski vzorec ni najboljši za veter v Preluki. Šibkejši veter v Preluki je v petek zjutraj sicer možen, vendar ga zaradi manjše zanesljivosti in jakosti tokrat nisem uvrstil v napoved.

2 year ago   SLO405

To je en boljših spotov za burjo. Izven sezone je vse Ok.

2 year ago   SLO405

Sem se trudil, da sem ostal blizu obale savudrijskega rta. Kljub temu hvala, da "sem bil na očeh".

2 year ago   SLO405

Kaže, da smo bili preveč optimistični za danes....

2 year ago   SLO405

Lepo in navdihujoče! Bravo!

2 year ago   SLO405

Na spletni strani ARSO, nov produkt napovedi valovanja morja v severnem jadranu: link

2 year ago   SLO405

Super, THX!

2 year ago   SLO405

Živijo Jaka, našel sem dve zanimivi kameri s Fiese in Izole. Morda bi jih uvrstil v seznam... link link

2 year ago   SLO405

Ja, postaji pa se je reklo Marjanči.

2 year ago   SLO405

Pri Punta Olmi je ta novi parking res super, običajno tam ni gneče. Ja pa potrebno biti spoštljiv do lokalnih kopalcev na majhni plažici, teh je ta čas precej in z opremo kar se da neopazno mimo njih v vodo in iz vode. Jadra naj ne zasedajo njihovega prostora na plaži. Prijazno sobivanje, sicer bi se ponovno lahko zgodo, da nas preženejo...

3 year ago   SLO405

Ker bo to termični veter pred popoldanskim jugozahodnikom, se večkrat zgodi, da piha veter le v zalivu, pod kampom pa se njegova jakost hitro zmanjša. V ponedeljek so bile podobne razmere kot so predvidene za jutri in veter je bil v ponedeljek omejen na zaliv.

3 year ago   SLO405

Pokliči me.

Navodila

© jaka_87
Spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo boljše uporabniške izkušnje, optimizacijo prikaza prilagojenih vsebin in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani se strinjate z uporabo piškotkov.