CHAT
Prijava    Registracija
6 day ago   SLO405

Ja že celo zimo uživamo v novozelandskem poletju in neverjetnih foil match racie-ih na teh novih bolidih. Me veseli, da je Luna Rossa izločila Ineos in tako postala izzivalka Novozelandske barke v prihajajočem Amarica's Cup.

2 month ago   SLO405

Saj bo okoli Božica, nekaj juga in malo burje. Če nas res začasno odprejo kot je slišati, pa sploh super.

5 month ago   SLO405

Ta čas je bolj izrazit jutranji veter Peler v okolici Malcesin, ali na drugi strani jezera Campione in Capo Reamol.

5 month ago   SLO405

Ja, v MJ se da voziti tudi na jugo. Vala ni veliko podoben je tistemu ob burji, a so valovi nekoliko daljši. Običajno piha dokaj enakomerno, jakost pa je nekoliko manjša kot ob SLO obali.

5 month ago   SLO405

Veter v Barkovljah je v večini primerov bolj ali manj refulast, se pa zgodi, da piha tudi precej enakomerno. To je takrat, ko na Krasu piha šibka burja in ta se potem ne zavleče preko dneva, kot je bilo to včeraj. Bolje je ko na obali potem čez dan zapiha neke vrste meeastral. Enakomerno in manj močno piha tudi pozno poleti po 17. uri. Težko je vsakič predvideti karakter vetra, vendar nekaj le drži: -lepši veter je pozno poleti in v začetku jeseni - zjutraj je močnejši od cca 6. do cca 9 ure, potem do cca 11. ure šibkejši z vedno bolj izraženio tremično komponento, ko ob obali piha vzporedno z obalo - enakomernejši veter je, ko je zrak na celini bolj ohlajen kot je te dni.

7 month ago   SLO405

Bo tako nekako... Za danes sem tako malo falil barvo zvezdice

8 month ago   SLO405

fico, hvala, bilo le luštno na predavanju, faj smo se imeli.

8 month ago   SLO405

Čestitke organizatorjem za izvedbo tekmovanja, čestitke zmagovalcem in sodelujočim!

9 month ago   SLO405

V soboto bodo podobne razmere kot v petek. Torej, če bo v petek veter prešibak, bo nekaj podobnega tudi v soboto.

9 month ago   SLO405

V noči na petek se bo ozračje precej umirilo, kar bi lahko bilo dobro za veter v Preluki, bo pa še nekaj južnega zračnega toka. Središče anticiklona bo ponoči nad osrednjo Italijo, dva ciklonska območja pa zahodno in vzhodno od Alp. Tak vremenski vzorec ni najboljši za veter v Preluki. Šibkejši veter v Preluki je v petek zjutraj sicer možen, vendar ga zaradi manjše zanesljivosti in jakosti tokrat nisem uvrstil v napoved.

9 month ago   SLO405

To je en boljših spotov za burjo. Izven sezone je vse Ok.

1 year ago   SLO405

Sem se trudil, da sem ostal blizu obale savudrijskega rta. Kljub temu hvala, da "sem bil na očeh".

1 year ago   SLO405

Kaže, da smo bili preveč optimistični za danes....

1 year ago   SLO405

Lepo in navdihujoče! Bravo!

1 year ago   SLO405

Na spletni strani ARSO, nov produkt napovedi valovanja morja v severnem jadranu: link

1 year ago   SLO405

Super, THX!

1 year ago   SLO405

Živijo Jaka, našel sem dve zanimivi kameri s Fiese in Izole. Morda bi jih uvrstil v seznam... link link

1 year ago   SLO405

Ja, postaji pa se je reklo Marjanči.

2 year ago   SLO405

Pri Punta Olmi je ta novi parking res super, običajno tam ni gneče. Ja pa potrebno biti spoštljiv do lokalnih kopalcev na majhni plažici, teh je ta čas precej in z opremo kar se da neopazno mimo njih v vodo in iz vode. Jadra naj ne zasedajo njihovega prostora na plaži. Prijazno sobivanje, sicer bi se ponovno lahko zgodo, da nas preženejo...

2 year ago   SLO405

Ker bo to termični veter pred popoldanskim jugozahodnikom, se večkrat zgodi, da piha veter le v zalivu, pod kampom pa se njegova jakost hitro zmanjša. V ponedeljek so bile podobne razmere kot so predvidene za jutri in veter je bil v ponedeljek omejen na zaliv.

2 year ago   SLO405

Pokliči me.

2 year ago   SLO405

😊

2 year ago   SLO405

S čim si še lahko pomagamo pri napovedi vetra poleg računskih napovedi... Povsem zanesljive napovedi verjetno ne bo nikoli. Meteorološki modeli in avtomatske postaje na terenu nam dajejo nek okvir razmišljanja o smeri in jakosti vetra, katerega podkrepimo z izkušnami. Med izkušnje pa štejejo različni dejavniki, ki vplivajo na realen veter (ne tisti, ki je narisan s puščicami na modelu). To so: oblika obale, dnevna oblačnost, padavine v okolici, temperaturne razlike med kopnim in morjem, splošna vremenska situacija - stabilno vreme ali bližina vremenske fronte in morda še najbolj pomembno, čas v dnevu ko želimo surfat: zjutraj, sredi dneva, popoldan. Saj vem, da zveni komplicirano, ampak sestavljenko iz zgornjih elementov lahko na podlagi lastnih izkušenj vsako leto bolj zanesljivo sestavimo. Je pa eno enostavno vodilo, ki velja zlasti sedaj v topli polovici leta, v času termike: veter bo najmočnejši sredi dneva in v prvem delu popldneva, ne glede na tip vetra.

2 year ago   SLO405

Kaže, da bo veter popoldan postopno slabel. Nakazujeje se tudi manjša ploha pred Savudijo.

2 year ago   SLO405

Takole smo razložili včerajšnji zanimiv pojav kalne vode v Piranskem zalivu: link

2 year ago   SLO405

Ko smo že pri podatkih, našel sem fino on line kamero iz Medulina in je usmerjena proti Prenamturi. Ima tudi zgodovino posnetkov: link

2 year ago   SLO405

Zal mislim da ne. Kolegi pripravljajo novo verzijo ALADIN/SI vizualizacije, upam da bo kmalu nared za javno objavo.

2 year ago   SLO405

V Bohinju od 11 do zdajle 13 super veter na polno z 7.8, zdaj je padel upam da prehodno...

2 year ago   SLO405

Zanimivo, pravkar je v Barkovljah začela pihati burja, v Miljskem zalivu pa sodeč po smeri dima iz dimnika v luki Trst, še vedno piha jugozahodni veter. Veter je res kot voda...

2 year ago   SLO405

Živio, ja v tem času na jezeru HE Brežice res večkrat piha. Sprejet občinski odlok o povbnem režimu na jezeru pa dovoljuje jadranje od 1. aprila dalje. Od takrat naprej bo tudi predviden veter na tem jezeru vključen v vetrovno napoved.

2 year ago   SLO405

Hvala vsem za spodbudne besede v zvezi z uporabnostjo prikaza vetrovnih polj DADA. Na ARSO vsekakor nismo pozabili na naše uporabnike meteoroloških modelskih produktov za napovedi vetrovnih polj. DADA je bila med nami prisotna zadnjih dvajset let in čas je, da se tudi ta produkt posodobi. Zimski čas je najbolj primeren za to. Do začetka jadralne sezone nameravamo pripraviti različico računskih napovedi vetra s podobnim prikazom, kot smo ga bili vajeni do sedaj, zajemala pa bo tudi nekaj več območja. Ko bo nared, vas obvestimo o novostih.

2 year ago   SLO405

Dajla trenutno premalo vetra. valovi pa kar so...:-(

2 year ago   SLO405

Super posnetki z dronom, bravo!

2 year ago   SLO405

O, hudoo, fotka leta s Triglavom!

2 year ago   SLO405

Ni treba v Avstralijo...Podobne razmere so na Siciliji v laguni Stagone, pri Marsali. Voda je globoka do bokov ali do pasu, ponekod samo do kolen, zato nekoliko višji val kot na posnetkih, a še vedno relativno ravna voda pri 30 kn vetra.

2 year ago   SLO405

ARSO vode‏ @ARSO_VODE · Nov 14  More Oceanografska boja MBP VIDA je šla pred dnevi v zasluženo obnovo. Podatki meritev bodo na voljo ponovno predvidoma v drugi polovici decembra. Po obnovi bodo na ARSO spletnem portalu dostopni tudi podatki temperature z dna morja.

2 year ago   SLO405

link

2 year ago   SLO405

Slika z Bohinja za v katalog ali pa na steno. Bravo!

2 year ago   SLO405

Je bil pred leti naslov časopisnega članka: Ju-hu, Ilirska Bistrica - 15 stopinj, jutri bo dober veter v Preluki...

2 year ago   SLO405

Kaže, da bo vendar pod vplivom burje v zaledju.

2 year ago   SLO405

Pogrešan slovenski surfar srečno priplaval v Trst, VSE OK!!!

2 year ago   SLO405

Start Barkovljanke je v nedeljo ob 10:30. Štartna linija pa je točno na liniji surfanja. Jadrnice so na tem območju že od cca 8 ure dalje.

2 year ago   SLO405

Mihi, sem te videl, gledal iz marine, potem pa pospravil

2 year ago   SLO405

[LIVE - Seča] Jadro: NP 8.6m² ( Deska RRD 122 ). Jugo do 14. ure prima za veliko slalom opremo. Burja po 15 uri pa bolj slabo moda proti veceru.

2 year ago   SLO405

V Tržaškem zalivu in nad kopnim bodo možne tudi nevihte kar lahko vpliva na kvalieteo dopoldanskega juga.

2 year ago   SLO405

Torej: v prihodnjih dneh bo vreme ravno pravo za v Palmanovo...

2 year ago   SLO405

Prihaja jesen, z njo pa bo prišel tudi jugo. Ampak v naslednjih 10. dneh ga ni videti...

3 year ago   SLO405

Kar vzami opremo. Jugo je tam dober, maestral pa tudi zapiha, običajno dan dva po burji.

3 year ago   SLO405

Jadro 5.2 je za Gardo kar malo jadro. Čez vikend bi lahko ujel za to jadro morda tudi dovolj močan jutranji Vento pri Malcesinah ali pri hotelu Capo Reamol.

3 year ago   SLO405

Vceraj MJ za 7.8 slalom super do 11:30. Zdaj na ladji za Sicilijo...

Navodila

© jaka_87
Spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo boljše uporabniške izkušnje, optimizacijo prikaza prilagojenih vsebin in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani se strinjate z uporabo piškotkov.