flikka
CHAT
Prijava    Registracija
2 week ago   CheFour

@everts72: Je nivo znižan za 1.5-2m ali pa je globina po znižanju 1.5-2m?

3 week ago   CheFour

@zenaJ, na jugotu. Kaželo definitivno odsvetujem (zelo ostre podvodne skale, shore-break). Medulin: meni najljubši vhod pri betonskemu valobranu vendar pazi, imaš 5 do 10 sec ko prideš izven valobrana da se postaviš na desko, da dvigneš wing, da se postaviš na noge, in da štartaš, vse iz prvega poskusa - sicer pa končaš na peščeni sipini pri laguni, nič tragičnega vendar se moraš resetirati s sprehodom po vodi, pri velikih valovih precej naporno. Školjič: zna biti zanimivo, jaz sem tukaj samo na burjo vozil. V kampu Stupice se tudi da iti notri na polotočku za avtodome ali v zalivu kjer je windsurf šola. Exit point je naslednji zaliv v downwind smeri proti Pomerju/Medulinu. Mi bomo vozili v Stupicah.

2 month ago   CheFour

@bojani: Patch obvezno kupiš v obliki traku (npr. 1m) ker potem imaš veliko fleksibilnosti. Večina poškodb je po dolžini in/ali po širini in s trakom lahko popraviš več ali manj vse kar ni na tubi/strutu.

2 month ago   CheFour

@bojani: Glede popravila, vsak ima priljubljenega mojstra. Največkrat se omenjata Vili iz Šiške (041 739 851) ter dr.TUBA (link Za 5cm, če je na platnu, si lahko sam popraviš s samolepilnin patch-em (najbolj znan je: "Tear Aid Type A", imajo na amazon.de in drugje). Lahko uporabiš ta patch za platno (najbolj na obe strani) ali za bladder. Do sedaj še nič ni popustilo kar smo zalepili. Mojstre rabiš za večje zadeve, ko je treba šivat.

2 month ago   CheFour

Brežice. Je bil kdo včeraj? Gre kdo danes?

3 month ago   CheFour

Ravno zdaj nekdo veselo wing-foila v Preluki (webcam), jaz mam pa tolk za delat 😭

3 month ago   CheFour

Nekaj je le pihnilo za dober začetek leta - vsaj tako pravi vetrovna nogavica. Še dobr, da nisem vzel kajta.

3 month ago   CheFour

Če ni vetra, je vsaj sneg. Srečno Novo Leto!

4 month ago   CheFour

Bom ob prvi priliki.

4 month ago   CheFour

Ker se mi zdi Vetercek zelo koristen, se ponavadi v tem letnem času spomnim plačat prostovoljni prispevek za njegovo delovanje. Mimogrede, Jake, "očeta" Vetercka sploh osebno ne poznam. Če še kdo želi izraziti konkretno podporo Vetercku, to lahko naredi v meniju "Donacije" (najbolj zgoraj desno).

6 month ago   CheFour

Prejšnji teden smo občasno posojali avto očetu moje žene ker je imel svojega na servisu - zaradi naleta divjadi (v bok, najprej začutil, šele potem nekaj videl) nekje od Ilirske Bistrice naprej proti Reki.

7 month ago   CheFour

Enkrat sem sodelavca (profesorja ekonomije) vprašal: "Zakaj v Avstriji ni toliko tovornjakov na avtocesti kot v Sloveniji?". Po njegovem mnenju so cestnine za tovornjake v Avstriji veliko višje in zato tovornjaki raje gredo preko Slovenije. Torej, v interesu države (cestnine, davki, ...) in nekaterih biznisov, so nepregledne počasne horde na avtocesti zelo dobičkonosne vendar to hkrati izredno poslabšuje kvaliteto življenja lastnih državljanov. V Avstriji jim je očitno to bolj pomembno - da ne omenjam še kvaliteto zraka.

7 month ago   CheFour

Jaka, pri zadnjem reportu se mi ne naloži track iz Strave. Potem sem poskusil še nekajkrat ročno za naložit. Veterček.com pravi, da ga je naložil, vidi se ga pa ne. Kje bi lahko bil problem? Delal sem vse enako kot zmeraj.

8 month ago   CheFour

Marko D tisti Makedonc?

8 month ago   CheFour

Navijam za Tef gel (Tikal). Sigurno deluje, za ostale stvari pa ne vem in kot so že drugi rekli, glede na ceno vseh ostalih stvari, pri tej kremi ne bi šparal.

8 month ago   CheFour


8 month ago   CheFour

Ko smo že pri foilih, tale prašiček se je včeraj vozil v prtljažniku skupaj z mojimi foili. In na svojem zadnjem sešnu je dobesedno dal "vse od sebe", za kar smo mu zelo hvaležni.

8 month ago   CheFour

@Miha: Kar se Stupic (Premanture) tiče imaš prav glede težavnega dostopa/izstopa v/iz vode. Tisti, ki redno hodijo, imajo naštudirano kje to naredijo. Na polotoku sta samo dva vstopa/izstopa. Pri kamenčkih je poleti velik problem ker so napihljive igrače za otroke, na drugi strani igrišča za nogomet pa so parkirani čolni. Mi najraje hodimo v vodo malo bolj levo od napihljivih stvari (če gledaš proti morju). Tu je nekaj možnosti za vstop/izstop, ki delujejo tako na burjo kot na jugo. Ko ni vetra se sprehajaš po obali in opazuješ kje lahko greš notri. To si zapomniš ker ko piha se skale ne vidijo več dobro (začutiš jih s foilom).

8 month ago   CheFour

V kampu Stoja smo bili nekaj let nazaj samo z kajakom. Razgledi iz obale zelo lepi. Obala za izredno skalnata in neprijazna za vstop in izstop iz vode (vsaj na špici polotoka kjer smo imeli mobilno hiško). Je nekakšen mali cliff po katerem moraš dol in gor nosit opremo. Velika trdnjava iz avstro-ogrskih časov ker je obala težko dostopna. Ostali kampi (Premantura, Medulin, Kažela) so boljša izbira. Je pa res, da imaš zajlo (ski-lift na vodi) takoj zraven Stoje za trening ko ni vetra - atraktivno ker je vse skupaj na stebrih v "karibskem" zalivu.

8 month ago   CheFour

Skoraj vsi SUPi, ki jih vidimo so napihljivi kar pomeni, da lahko v hipu zgubijo svojo plovnost. In število ljudi, ki SUPajo se je izredno povečalo in številni med njimi niso hudi plavalci. Upoštevaje oboje zgoraj se mi zdi uporaba rešilnega jopiča (vsaj statistično gledano) modra odločitev.

8 month ago   CheFour

Hvala še enkrat.

8 month ago   CheFour

Jaka, res si od akcije. Hvala! Ne vem kdaj, ampak si očitno tabelo že implementiral. Ali je pomen stolpca "max speed" pravzaprav "max avg speed" (maksimalno povprečje hitrosti vseh seans na danem spotu)?

8 month ago   CheFour

Jaka, tabela, ki jo predlagaš bi bila super. To sem včeraj na roke delal. Dodal bi samo še stolpec "sum(dist)" vsota prevoženih km. Jaz sem delal v Google Sheets in sem imel probleme s paste zadnjega stolpca ("prevoženih") zaradi različnega števila decimalk. Potem mi Google Sheets narobe interpretira številke kar se tudi s programiranjem ne da popravit (morda s konfiguriranjem preden paste narediš). Na sliki se vidi kaj dobim po "paste":

8 month ago   CheFour

Jaka, ali bi bilo možno dodati pri osebni statistiki (Reporti, Statistika) grupiranje po spotih in na koncu vrstic za vsakega spota dodati eno sumarno vrstico (št.dni, št. seans, avg. trajanje seanse, avg. km/seanso, avg hitrost). Recimo nekaj kot: SELECT lokacija, avg(trajanje), avg(razdalja), ... GROUP BY lokacija. Na ta način bi lahko videli na kateri lokaciji nam gre boljše ali slabše. Druga možnost je omogočit export tabele statistik v Excel formatu in samo-analiza. Ko sem poskusil cut-and-paste tabele sem imel probleme s številkami (zadnja tri stolpca) zaradi decimalnih pik (če bi bile vejice bi najbrž "paste" uspel). Hvala.

10 month ago   CheFour

Pri Viliju v Šiški (041 739 851).

11 month ago   CheFour

SUP ventili, ki so tudi na napihljivih wing-foil deskah (npr. GONG) imajo dva položaja. Prehod iz enega v drug položaj se opravi tako, da pritisneš in obrneš za 90 stopinj (vseeno v katero smer). Koristna navada je, da po tem ko spustiš zrak, da vrneš ventil v "normalni" položaj za pumpat in vozit. Na ta način je ventil že pripravljen za naslednjič.

11 month ago   CheFour

Še tole, jz sem 176cm višine in mi je 6m max (vsaj pri Duotone Unit modelu). Enkrat sem poskusil 6,5m in mi je bil prevelik ter se mi je nenehno zatikal v vodo. Za razliko od kajtanja in windsurfa, pri winganju je maximalna velikost winga odvisna od višine osebe. Nekateri wingi so bolj kompaktni (F-one Strike CWC, ta stari Slick, Gong Super power) vendar bolj škatlasti wingi imajo druge posebnosti...

11 month ago   CheFour

Jz (63kg) sem imel najprej 6m ker je bil edini v trgovini, precej pozneje še 4m, šele potem še 5m, ki je poleti moj najbolj uporabljen wing. Čutim, da lažje spumpam s 6m pri light wind kot s 5m. Sploh na začetku ko se velikokrat pada pri obratih, je treba velikokrat tudi štartat in zato večji wing (npr. 6m) zelo prav pride. Je pa težje obvadljiv v obratih. Kot zanimivost, en gurujev ima 5m kot največji wing ampak spumpa že pri 8 vozlih s precej velikim foilom v vodi.

11 month ago   CheFour

Danes odličen veter v Premanturi ampak "kontrola letenja" (beri: žena) mi ni dala dovoljenje za polet zaradi dežja. Vsaj KRSURF se se navozil nekaj kilometrov nižje.

1 year ago   CheFour

Očitno je danes KRSURF vozil na Kamenjaku. Lahko pa da vojska skušča (upajmo da) dresirane sharke v vodo.

1 year ago   CheFour

@primoz30: v tej okolici je Medulin najbolj znan ko piha jugo. Začneš nekje na začetku zaliva in voziš med Kaželo in Bodulašem. Lahko pa tudi v Premanturi ali na Kamenjaku.

1 year ago   CheFour

Ah ta veter, za ene veliko veselje, za druge veliko trpljenje. Včeraj je hčerka želela pokazat samostojnost. Sama z mestnim avtobusom do LJ železniške, z vlakom do Jesenic, z avtobusom do Planice. In tekma odpovedana zaradi premočnega vetra. Ah ta veter. Nekaj časa bom moral kazat manj navdušenja za veter doma, vsaj dokler ne navdušim hčerke za kakšen vetrovni šport. Ah ta veter.

1 year ago   CheFour


1 year ago   CheFour

Danes prvič v Fažani. Pridemo pozno ker žena ni mogla prej iz službe - končno enkrat nisem kriv za prepozen prihod na spot . Piha 6 do 7 vozlov. Ideja je bila, da grem v vodo z lahkim malim (8m) kajtom in z velikimi foilom. Ker je bilo malo pred sončnim zahodom ne grem v vodo in se raje igram s kajtom na obali.

1 year ago   CheFour

Hvala.

1 year ago   CheFour

MARIBORČANI: Kdaj odprete šoderjamo danes?

1 year ago   CheFour

Če bo spet tako obljudeno kot v soboto, lahko na roke odnesemo Moth-a v vodo. Samo pazi, da ne boš ostal zadnji v vodi (tako kot jaz ponavadi) .

1 year ago   CheFour

Vprašanja (še zlasti za g. Polajnarja): Ali bo jutri (petek) in v soboto veter pihal tudi na Blokah ter koliko? Ali je tam še kaj snega? Hvala in lep pozdrav.

1 year ago   CheFour

@Gruzij: Problem Izole "pri svetilniku" je da nimaš kje blizu legalno parkirat (samo za lokalce z dovolilnoco). Parkiraš lahko pri ladjedelnici potem pa peš 10 minut do spota. Če je več ljudi v avtu, že prej vržete robo in ljudi pri svetilniku na kar se šofer žrtvuje in odpelje avto na uradno parkirišče potem pa že omenjenih 10 minut peš do spota. Mi smo to enkrat naredili in se nam ni dalo več.

1 year ago   CheFour

@jaka87: Hvala, nekaj sem naštrikal.

1 year ago   CheFour

@jaka87: 1. Zakaj ne morem dodati več elementov moje opreme (lahko samo brišem obstoječe)? 2. Možnost izbire snow-kite kot discipline?

Navodila

© jaka_87
Spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo boljše uporabniške izkušnje, optimizacijo prikaza prilagojenih vsebin in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani se strinjate z uporabo piškotkov.