recharge

Forum - Spoti

Tema: El Medano - Tenerife

Rekreator    [ 5 year ago]

Super report, ja in tale, ki jo je Ramsak pudaril je lepa, poetična :) 

ramsak    [ 5 year ago]

...

No ko sem se zbral je šlo brez problema, torej iz prve takoj v petem poizkusu

...

🙂 💪👍🤙

ziggymania    [ 5 year ago]

Top napisano... te stekam 😉🤘

jaka87    [ 5 year ago]

Evo, še malo daljše poročilo iz Medana. Nekako takole je šlo. Kliče frend, ej dej gremo v Cape town. O šit ful hudo, ja mogoče bi šel... No pol razmišljam ene par dni in se mi nekako ne da. Ne maram predolgo sedet na avionu, ker se nikakor ne morem naštimat tko da mi je udobno in lahko zaspim. Že hočem skenslat, na kar pride mail z spremembo plana. Gremo v El MEdano. Apartma rezerviran, karte so ful poceni... brez prtljage 140-160€ po komadu. Tudi prevoz športne opreme je smešno nizek. 60€ v obe smeri! Seveda imam jaz vso opremo v apartmaju na morju in ker je blo vse last minute se mi ni dalo iskat hodit.

Torej priletimo, se razpakiramo, prečekiram apartma in okoliške restavracije. Dobr je, bom dobu neki za jest nebo hudega. Tisti, ki me poznate veste o čem govorim. :=) Naslednji dan pogledam čez okno (apartma smo meli cca 100m od obale) zgleda da neki piha. Kje je pa val???? Ker to je pa nič od nič ! A ni to atlantik, kjer je val skoz. Vsaj tak občutek sem imel iz pretekle izkušnje iz Maroka. Debatiramo a je dost za 5ko. Bo že moglo bit. Grem na plažo, prašat glede rentanja in tam kar 3 surf centri. Najprej zavijem v TWS saj tam rentajo tudi deske izpod rok našega dilopeka. Izvem, da imajo precej zasedeno za eno popoldne bi mi lahko rental za naprej še ne ve. Cena ubijalskih 70€. Za par urc, ko piha tako na pol in sploh ne vem če bom glisiral, pa še vala od nikoder. Ne hvala! Grem še v Duotone. Imajo prosto, tudi naslednje dni. Zmenil sem se za 3 dnevno rentanje z vmesno pavzo skladno z napovedjo. Sicer tega kao ne počnejo in lahko vzameš samo 3 dni skupaj ampak mi je šel na roko da sm lahko vmes 2 dni pavziral. Cena zopet ne tako ugodna 195€. Pa še zavarovanja nimaš. Vsako desko pregledajo malodane pod mikroskopom preden jo vzameš in ko jo vrneš. Vsaka poškodba se baje drago plača. V 3 center od RRD nisem šel.

Hitro se oblečem in gasa na vodo. Ni bilo ravno spodbudno saj skoraj nihče ne glisira. Vzamem Fanaticovo FSW 85l z enim smernikom. Zgleda ko straniščna školjka, ampak to ni zdej važn. Nekaj cincam okrog jadra, neke plahte že nebom vozil, ma daj 5.6 da bo za ziher. Po dveh špurah ko pogruntam smer vetra glisiram na polno in se čudim zakaj drugi okrog mene ne. Vetra je več kod dovolj, le vala od nikoder. Deska presenetljivo lepo "dela" še posebej glede na mejni veter in litražo. Sploh pri đajbu izredno stabilna in hitra. Nisem mogel verjet. Povsen možno da bi v prihodnje tak skret vozil. Tko da mal je blo za dušo privezat ampak nobenega presežka. Nič dugače kot kaka Preluka ali MJ.

Potem je blo 2 dni pavze in bluzenja po otoku, nakar je sledil vikend in big 2 days. Skladno z napovedjo sem primerno nahajpan, takoj po zajtrku sem bil prvi v centru, ko še dobro odprli niso. Na vodi je zgledalo da kar piha, čeprav je bližnja postaja kazala le cca 20KT. Vala zopet bore malo. Nekaj gruntam okrog jadra, hočem vzet 5.0 nakar me prepričujejo da ne piha kaj dost in spet vzamem 5.6. Deska ista 85l s tem da tokrat 3 fin. Nardim 1 špuro uf tole ne bo šlo, konkretno premočno. Zamenjam za 5.0 kao a sem vam jaz rekel. Naredim še ene par špur, še jača... Tudi to ne bo šlo zamenjam za 4.5. Nekaj se matram še kar prehuda, mah ne bom še enkrat jadra menjal dej raje drugo dilo. Vzamem Fanatic grip prav tako 85l. Bistveno bolje ampak še vedno trga. Mah ne bom šel še enkrat menjat sej me imajo že polhen kufer. Zorcam v smeri proti Cabecu do pomola na val, s tem da ni blo kaj dosti vala. Vsaj ne v skladu z pričakovanji. Nekaj drajsam gore dole in potem zaključim. Popoldne, ko je bila oseka so rekli da je bil boljši val čeprav meni ni zgledalo. Nisem srečen, to ni tisti atlantik ki sem ga vajen iz Maroka.

Sledi nedelja. Veter dere na polno, tudi val je kar bil. Na obali tudi konkreten shore break. To pa ja. Tudi pri opremi zadanem kar dobro. Vzamem 76l Gripa in 3.4 jadro. Še vedno malo preveč ampak kaj čmo. Ob prvi pavzi sem verjetno zaradi manjše utrujenosti imel kar težave pridet čez shore break. Ene 5x me je opralo, dokler nisem rekel zdaj pa dost zajebancije in se mal bolj potrudil. Obala je namreč malo v zaveterju in so ble mal težave štartat glede na to da sem mel majhno opremo. No ko sem se zbral je šlo brez problema, torej iz prve takoj v petem poizkusu. Grem na val, kjer ga dere še bolj brutalno tako da sem težko hendlal. Val sicer dober vendar ne tak kot bi pričakoval glede na veter. Nekaj telovadim in grem ven. Prepričan da je to to se preoblečem in stuširam. Nekako me naštimajo da grem popoldne še en sešn. Veter se je malo umiril vozim Grip 85l ter 4.0. Plima je tudi počasi pojenjalain val je bil vse lepši. To pa ja. Porajdam ene par valov in sem zadovoljen.

Sledi ponedeljek. Krediti pri rentanju so pošli, piha še kar dobro val pa zgleda super. Jah nič rentam za ene 2 urce pa kar bo bo. Nakantam 45€ in gasa na vodo. Pridem do pomola na val. Val vrhunski, seveda pa nisem bil edini ki je to opazil. Na mojo nesrečo je bilo en kup enih kajtarjev ki so delali gužvo na že tako mejhnem spotu. No nekaj mi je uspelo porajdat in sem bil zadovoljen. Ko je naraščala plima se j val začel odbijati od pomola in surferji so počasi zapuščali spot saj je bilo bolj opasno da te kam nabije. Enkrat me je dobila centrifuga in ko pridem ven me je tako zasukalo da nisem mogel takoj štartat. Malo me je panika in že vidim kako sem palačinka na kamnitem pomolu ampak se je na srečo izšlo in sem zgrešil pomol. Nato sem naredil še ene par krogov nižje med surfersko rajo in potem raje zaključil dokler sem tako jaz kot tudi oprema cela.

 

Skratka lušno je blo, fina družba spot pa zanimiv vendar za moj okus preveč natrpan. Mi je povsem jasno zakaj z QS hodijo raje v Maroko. Je pa res da je tam slabša veza z avionom ter da je treba še celo večnost z avtom it. No za raziskat je še ostale otoke okrog, tud čist možno da se še vrnem v Medano ni a naredil tak vtis name kot Maroko. Slike še sledijo...



Strani: 1   
Navodila

© jaka_87
Spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo boljše uporabniške izkušnje, optimizacijo prikaza prilagojenih vsebin in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani se strinjate z uporabo piškotkov.