recharge

Forum - Vetercek.com

Tema: Najpogostejša vprašanja

jaka87    [ 3 week ago]

V kateri merski enoti so prikazani podatki ?

Pri prvem obisku strani, se pojavi popup okno, kjer si se lahko izbira tudi merska enota. Lahko pa se to tudi spremeni v nastavitvah. Na prvi strani tudi piše tudi v glavi tabele. Sicer pa je privzeta merska enota KT, torej vozli. 


Pozabil sem geslo, kaj sedaj ?

Geslo se lahko resetira z pomočjo obrazca


Ali lahko spremenim uporabniški ime ?

Up. imena načeloma ni možno spremeniti. Če res ne moreš živeti drugače, javi na mail pa bom ročno popravil...


Kako prenesem podatke iz Strave v report ?

Glej video


Če naložim GPX file mi ne pokaže podatkov v reportu? 

Preveri, če ima GPX file dejansko vse podatke primerne za preračun. Torej koordinate ter tudi čas. Ponavadi se vidi že po velikosti fajla. Če je pod 0,5 MB potem podatki najbrž manjkajo. V preteklosti se je to večkrat naredilo pri Suunto urah. Preveri če je je file ki ga izvoziš iz ure ok. Če je file v redu in če nalaganje ne deluje prosim ne večkrat nalagat isti file ampak mi pošlji PM ali mail pa bom pogledal


Kako deluje algoritemska napoved vetra ?

Algoritemska napoved se izračuna na podlagi starih arsovih napovedit ter dejanskih podatkih vremenskih postaj. Algoritemska napoved predvideva, koliko naj bi kazala določena vremenska postaja, kar se lahko n nekaterih spotih  razlikuje od tega koliko dejansko piha. Več o algoritemski napovedi v videu 

Algoritemsko napoved najdeš tukaj


Kdaj se gre v Preluki v vodo ?

Najlažje je pogledat tabelo. Z klikom na posamezni datum se odprejo podatki postaje v časovnem okviru, ki je primeren za surfanje v Preluki. V tabeli na desni strani so tudi posnetki kamere, kjer se da pogledat kdaj srfači hodijo v vodo. Sicer pa je v opisu spota  tudi tabela z zadnjimi reporti, kjer (pri tistih ki so to dodali piše) tudi točen začetek sešna. 


Zanima, me informacija o X spotu...

Najprej preveri mapo spotov. Tukaj so dodani vsi spoti, za katere so oddani reporti. Tisti ki imajo markerje obarvane z zeleno imajo tudi opise spota, pri ostalih pa se lahko pogleda tudi posamezne reporte, kjer je večkrat veliko informacij, ki nas zanimajo. Nekateri reporti imajo tudi GPX tracke kjer se vidi kje se gre v vodo in kje se lahko vozi...Zaželjeno je da manjkajoče podatke dopolnite ali pa neaktualne popravite da je zadeva ažurna. 


Kaj pomeni  pri nekaterih vremenskih postajah ?

Z zvezdico so označene naše vremenske postaje, ki smo jih sami postavili

Strani: 1   
Navodila

© jaka_87
Spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo boljše uporabniške izkušnje, optimizacijo prikaza prilagojenih vsebin in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani se strinjate z uporabo piškotkov.