flaka

Forum - Vetercek.com

Tema: nov app za Alarme (za vse smartphone)

jaka87    [ 1 year ago]

Ja to so že v preteklosti padale ideje, da če piha v Preluki, vsem naročenim strankam pošljem obvestilo da je nekaj prišlo vmes :)


Xp-ert    [ 1 year ago]

Že kakšen mesec testiram Viber notification in moram reči, da dela super. Vse pohvale.

Lahko bi še avtomatsko službene sestanke prestavilo in najbolj nujno delo naredilo namesto mene, da bi imel čas it v vseh terminih, ko dobim notification. (Morda kmalu z integracijo ChatGPT.)

jaka87    [ 1 year ago]

Še en manjši bug v telegramu. Ko se vspostavi klic, če ga ne prekinete zvoni v nedogled. Ta bug je že nekaj časa objavljen ni pa še znano če in kdaj bodo to popravili. Idelano bi recimo bilo da po 1-2min prekine. 

Kot vidim imate nekateri naštimanih več alarmov hkrati za različne postaje včasih zelo blizu ena drugi. To pomeni, da se v praksi lahko zaženeta dva alarma hkrati oz. eden za drugim v kratkem časovnem intervalu. Nekaj časa sem razmišljal o tem in mislim da taka funkcija ni uporabna. Lahko se recimo zgodi, da ti zvoni alarm, greš na vodo, potem ti pa v avtu tadrug alarm zvoni celo popoldne. 

  • To sem rešil tako, da ko se zažene alarm se za to postajo nastavi timeout 15 ur, torej tudi če bodo kasneje še ustrezni pogoji ne bo 15 ur nič več zvonilo.
  • Za vse ostale alarme se nastavi timeout 4 ure, ko tudi ne bo zvonilo, notifikacije pa delujejo normalno.
  • popravil sem grafiko, da se takoj vidi (rdeča obroba) kateri alarmi so v timeoutu. Če kliknete na urejanje alarma pa se točno izpiše koliko časa je še alarm v timeoutu, da se pa tudi timeout ponastavit

MTB    [ 1 year ago]

Dopolnilo k Jakovemu postu nižje, če bo še kdo imel težavo, da mu Telegram alarm (klic) ne deluje zaradi nastavitev zasebnosti v appu.


Kdor ima nastavitve zasebnosti odprte na "Everybody", teh težav ne bo imel. Pojavi se le pri tistih, ki imamo zaprte nastavitve, da lahko kličejo samo kontakti (ali nihče razen izjem). Za Telegram alarm (klic) je potrebno narediti oz. preveriti sledeče:

- v "Privacy and Security" nastavitvah mora biti "Phone number privacy", opcija "Who can see my number" nastavljeno na "Everybody" (zato, da Veterček bota vidita telefonsko).

- Prav tako mora biti "Calls", opcija "Who can call me", nastavljeno na "Everybody" (zato, da lahko bot izvede klic).

Po uspešno izvedenem alarmu oz. klicu, si lahko nastavitve poljubno zaklenete nazaj na "My contacts" ali "Nobody", vendar mora biti izpolnjen eden izmed spodnjih pogojev:

- "Vetercek" in "Vetercek bot" morata biti dodana med kontakte

- "Vetercek" in "Vetercek bot" morata biti v "Phone number privacy" in "Calls" dodana kot "Always share with" izjemi

Proženje alarmov se vidi tudi pod gumbom zgodovina: https://vetercek.com/alarm/zgodovina.php?lang=si (npr. če na Telegram ni bilo klica/obvestila, sam alarm pa se je sprožil)

jaka87    [ 1 year ago]

Evo zdej naj bi delale tudi notifikacije za napoved. Izbira se lahko med 4 aladin napovedmi, nastavi čas od-do parameter je zaenkrat samo veter in sicer povprečje 1-4 ure.

Z MTB sva tudi ugotovila, da je za prejet klice treba imet v nastavitvah naštimano, da lahko prejmeš klice od neznanih številk. Kasneje, ko te bot enkrat pokliče se lahko shrani med kontakte doda kot izjemo in spremeni, da te lahko samo kontakti kličejo - če imate tako nastavljeno oz. pač šustiš da te vsi lahko kličejo. Opozoriti je treba, da bot ki pokliče in ta ki pošlje notifikacijo nista ista, kar je treba pazit če želiš nastavit izjeme.

jaka87    [ 1 year ago]

Uf to si se dobro spomnil.  Vsekakor dodam linke na na notifikacije, tudi opcija, obvestil, ko nekdo komentira tvoj report se mi zdi odlična. To sem že razmišljal pred leti samo sem obupal zaradi kompleksnosti desktop notifikacij sedaj pa za to ni ovir. Morda bi bila smiselna še notifikacija ko nekdo odgovori na temo v kateri si tudi ti komentiral...

Danes sem dodal še notifikacije za napoved termike in sicer Preluka, Barcole in Antenal. Prikazujejo se rezultati algoritemske napovedi ki je sicer še bolj beta ampak do spomladi bo pomoje že čisto ok. Če se bo dobro izkazalo dodam še kak spot za termiko... Trenutno je nastavljeno, da ko se pošlje notifikacija je potem 23 ur premora razmišljam pa da bi dodal še opcijo, da si uporabnik sam nastavi ali želi premor ali ne kar posledično pomeni ali dobi notifikacije 1x, 2x ali 4x dnevno...

Kar se tiče ostalih napovedi razmišljam takole:

  • na izbiro bi dal 1 parameter - ta pa je lahko poljuben ali veter ali AI ali tlak.... pomoje več parametrov hkrati nima smisla
  • dnevi za izbrat - pon-ned poklikaš dneve za katere dneve naj ti javi - za nas weekend warior-je
  • na izbiro kako pogoste naj bodo notifikacije -1,2 ali 4x dnevno ob vsaki napovedi
  • na izbiro ali želiš da gleda uro z največ vetra ali povprečje 2 ali več ur skupaj


Pomoje bi blo tako že kar ok

MTB    [ 1 year ago]

To z alarmi oz. notifikacijami za messengerje (Telegram, Viber) se meni osebno zdi enkratno. Tako za veter kot tudi za Polajnarjeve napovedi (ki sicer že prikladno prihajajo na mail).

Za chat/reporte zase osebno sicer ne vidim potrebe po notifikacijah, morda pa bo komu prišlo prav. Recimo možna nadgradnja je, da dobivaš na messenger notifikacijo o komentarjih, oddanih na lasten report (to bi pa npr. imel vklopljeno). Če hočeš engagement in promet na strani, dodaš samo "nov komentar", sicer pa besedilo komentarja in link na report.

Še ena možna nadgradnja je, da vsak notification doda še povezavo na postajo. Če npr. pride obvestilo "Boja Piran   E   17.1KT   21.4KT", je za uporabnika en klik manj, da je v sporočilu še link "https://vetercek.com/danes/index.php?id=3&postaja=boja"

Za Aladin/termiko pa je bolj kompleksno, se strinjam. Večina se nas verjetno odloča glede na veter in ostale obveznosti, zato je morda bolje kakšno obvestilo več kot premalo, za lažje usklajevanje. Za termiko osebno gledam glede na spot, npr. za Žusterno so pogoji "ali urnik dopušča" (integracija z Google Calendar, hint hint :) ) in "ali bo sredi dneva vsaj 1-2 uri pihalo X vozlov v povprečjih oz. Y v sunkih". Za kak drug spot se odločam podobno, najprej gledanje Aladin kart (večerna, jutranja in opoldanska napoved) in nato spremljanje vremena oz. podatkov bližnjih postaj. Kot že omenjeno, je sploh pri mejni napovedi ali nepričakovani realizaciji pogosto tako, da ne samo, da mora bit oprema že v avtu, pač pa je fajn tudi, da si takrat blizu spota in lahko greš ASAP na vodo...

Kakorkoli, sladki problemi, ker zadnja leta s pogosto osveženimi modeli in postajami ter foilom za mejne razmere je pač bistveno lažje ujeti veter kot pred leti :)

Strani: 1   2   
Navodila

© jaka_87
Spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo boljše uporabniške izkušnje, optimizacijo prikaza prilagojenih vsebin in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani se strinjate z uporabo piškotkov.